Стиліст називав, 5 помилок у домашньому фарбуванні волосся

0
Стиліст називав, 5 помилок у домашньому фарбуванні волосся, і як їх уникнути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Разом з експертом знаємося, як грамотно обійти всі пастки, розставлені на шляху домашнього фарбування.

Будь-який досвідчений перукар вже при першому погляді на волосся клієнтки відразу може сказати – фарбується вона сама або в салоні. У більшості випадків домашнє фарбування виконується з великою кількістю помилок, які відразу впадають у вічі професіоналу. І ось що найчастіше вказує на них:

  • Волосся тьмяне, позбавлене блиску починаючи з 3 см від коріння і до самих кінчиків.
    Колір волосся, дивним чином, виглядає світлішим в прикореневій зоні і стає темнішим до кінців, або, навпаки, світлішає практично до білизни.
    Волосся плутається за вітряної погоди, розчесати їх без спеціальних засобів — велика проблема.
  • Якщо придивитися, розділяючи волосся на пасма, в прикореневій зоні видно непрофарбовані плями – вірна ознака неакуратного нанесення.
  • Колір волосся виглядає «чужим», старить, відверто псує зовнішність і не має жодного відношення до актуальних трендів у фарбуванні.

Що може призвести до таких недоліків? Розглянемо найпоширеніші помилки.

1. Неправильно підібраний тип фарби

Засіб для фарбування відрослої прикореневої зони завжди агресивніший (сильніший), ніж ніжні склади, що тонують, тому куплену фарбу потрібно наносити тільки на коріння і в жодному разі не розмазувати на вже фарбоване волосся. Через перенасичення пофарбованої частини пігментами кінці стануть набагато темнішими за коріння, а якщо повторювати цю помилку раз за разом, ви отримаєте повноцінний чорний. Зрештою, ви зіткнетеся з тьмяністю, нерівномірним покриттям та проблемами зі структурою волосся.

2. Ви не враховуєте кількість сивини

Якщо сивини мало, сміливо вибирайте відтінок, що сподобався, але зверніть увагу на рекомендований рівень вихідного тону – він повинен бути схожий з вашим. Також не забувайте, що на упаковці засобу виробник завжди дає корисні для фарбування рекомендації. Якщо сивини багато, то до бажаного відтінку потрібно підібрати натуральний колір того ж рівня, що і фарба.

Як правило, він вказується першою цифрою. Натуральний відтінок має позначення «0» на додаток до рівня. Наприклад 6.0, 8.0 і т д. Згодом при розведенні ви повинні змішати обидва барвники у пропорції 1:1. І ще один момент: чим більше сивини, тим світлішим має бути відтінок фарби. Пам’ятайте, що сперечатися з природою – собі на шкоду.

3. Відтінок не вашого колірного типу

З цього питання найкраще заздалегідь консультуватися з фахівцем, але якщо ви зважилися на самостійний вибір, згадайте про всі отримані раніше рекомендації. Є ще один хороший спосіб не схибити з вибором. Визначте, на кого з кінозірок ви схожі, та знайдіть схожий відтінок. Уникайте ектремально яскравих кольорів і не робіть сьогохвилинний вибір, про який ви можете пошкодувати згодом.

4. Ви наносите фарбу самостійно

Попросіть про це подругу, маму, доньку, сусідку — будь-кого, тільки не починайте наносити фарбу самостійно. Тут важливо акуратність і точність, яка буде далеко не стовідсотковою, якщо ви вирішите обійтися без сторонньої допомоги.

5. Ви не дотримуєтеся інструкції з розведення фарби і не дотримуєтеся часу витримки

Наївно думати, що якщо ви нанесли чорну фарбу і протримали її вдвічі менше від зазначеного, то отримаєте світло-попелястий. На жаль, це не так! Таким чином ви просто зіпсуєте волосся і отримаєте відтінок «шляхетного болотного бруду», позбутися якого в домашніх умовах просто неможливо. У більшості випадків краса вимагає дотримання правил та дисципліни, тому якщо вони вам незвичні, будьте готові до негативних наслідків.

попередня статтяЯк з допомогою “китайської технології” вирощувати огірки
наступна статтяЯк швидко чистити дерев’яні дошки вручну
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я