5 продуктів для ідеальної чистоти зубів

0
5 продуктів для ідеальної чистоти зубів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про природні «зубні щітки» необхідно знати кожному, хто дбає про здоров’я порожнини рота.

Міцні здорові зуби – велика розкіш у сучасній цивілізації  цукру та штучних підсолоджувачів. І наше занепокоєння за стан зубів цілком природне. Ми знаємо, що надмірне споживання солодощів може спровокувати карієс, а захопленням кофеїном призвести до появи неестетичного жовтого нальоту. Але є продукти, які не тільки безпечні для зубів, але й корисні.

Процедура ранкового та вечірнього чищення зубів обов’язкова і не підлягає обговоренню, але як щодо природного очищення зубів після перекушування у другій половині дня? На думку стоматологів та фахівців оральної гігієни рота, чищення порожнини рота за допомогою певних продуктів – відмінний варіант профілактики карієсу та інших захворювань зубів та ясен. Ось перелік «природних зубних щіток»:

Яблука

Одне яблуко на день і можна забути про дантиста — ця фраза має стати своєрідною приказкою і запам’ятатися всім, хто стежить за своєю усмішкою. «Волокниста шкірка яблук допомагає очистити зуби і виступити як природний масажер ясен. Соковита м’якоть також допоможе видалити залишки іншої їжі між зубами. Звичайно, іноді навіть шматочки м’якоті яблука застрягають, тому не варто забувати про зубну нитку», — пояснює британський дантист Сакіна Сайєд.

Але фахівець попереджає, що в яблуку досить високий вміст натуральних цукрів, тож, з’ївши яблуко, варто прополоскати рота.

Зелень та салати

Капуста, шпинат і селера – ідеальні варіанти для перекушування. Вони містять велику кількість клітковини і при цьому малокалорійні, чудово справляються із завданням видалення залишків їжі між зубів і, до того ж, містять кальцій, який так важливий для міцних зубів. «Привчити дітей їсти зелень та овочі може стати випробуванням, але є варіант: додавати зелень та капусту у сендвіч або домашню шаурму — ділиться лайфхаком Сайєд.

Морква

Фрукти та овочі з волокнистою структурою корисні для зубів, але морква має ще кілька переваг. Хрумкі овочі вимагають більше зусиль для пережовування, що стимулює слиновиділення, при якому відбувається природне очищення зубів. Плюс, у моркві багато вітамінів групи В, які запобігають розвитку гінгівіту – запалення ясен.

Горіхи

Горіхи давно назвали суперфудом за високий вміст корисних жирів та білків, але для зубів вони корисні так само, як і морква – посилений процес пережовування стимулює слиновиділення. До того ж, горіхи багаті на кальцій.

Сир

Це досить калорійний продукт, і вживаючи сир, слід знати міру. Але, якщо ви не їсте занадто багато сиру, невеликий шматочок буде дуже корисним для зубів. «Сир містить велику кількість фосфатів та кальцію, які зміцнюють зуби та кістки, а також допомагає збалансувати рівень pH у роті. А це означає менше руйнівної для емалі кислоти і менше захворювань у ротовій порожнині», — каже Сайєд.

попередня статтяЯкий сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження
наступна статтяЧи можна їсти рибу щодня, які переваги та ризики
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я