...

Як правильно смажити баклажани, щоб вони не перетворилися в кашу

Підпишіться на нас:

Свіжі або заморожені — будь-які баклажани може спіткати невдале смаження. Вони втратять форму та апетитний вигляд. Буде суцільна каша. Хтось може сказати, що таке буваю, нічого з тим не поробиш. Досвідчені кулінари пропонують все ж таки дещо зробити для порятунку цінного та смачного овочу.

Подробиці

Смажити баклажани зі шкіркою не найкращий варіант, якщо ви не дуже впевнені в них. Так, бувають такі, які відчутно гірчать. Якщо шкірку зняти, кубики втратять форму. Усунути проблему можна наступним чином.

Вибирайте для смаження твердіші плоди. Для сковороди підходять однаково фіолетові та білі баклажани, бо від кольору не залежить їх здатність до термічної обробки.

Зараз все частіше продають гібридні баклажани, які не мають гіркоти, але не завжди можливо про це знати. Перестрахуйтеся та замочіть в солоній воді порізаний плід. Сіль та вода в пропорції 1:1. Можна просто посипати баклажани сіллю, дати постояти 15 хвилин та промити водою. Не забудьте віджати від води, але обережно.

Щоб зберегти форму баклажанів, можна покласти їх в друшляк та повільно полити на них окріп. Якщо ви маринуєте в олії зі спеціями перед смаженням, тоді на сковороду більше не наливайте її.

Тривалість готування також має значення. Не варто довше 5-7 хвилин тримати на сковороді. Якщо довше, то ризик перетворити їх на кашу підвищується.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я