...

Красиві рослини для дачників, які не потребують особливого догляду

Підпишіться на нас:

Не у всіх нас є можливість та час постійно доглядати свій сад. З цієї причини буде раціонально звернути увагу на невибагливі рослини, адже так ви зможете заощадити свої сили та час.

Подробиці

Є квіти, які ростуть практично без догляду і не вимагають частої пересадки, підживлення чи поливу. Більш того, рослини, які ви знайдете в списку нижче, позбавлять вас необхідності боротися з бур’янами, оскільки вони активно розростаються з часом, покриваючи оголену землю.

Котула щетиностоволоса

Якщо ви любите пухнасті килимки з сріблясто-зеленого листя, вам повинен сподобатися цей багаторічник.

Котула дуже невибаглива – вона відноситься до сімейства айстрових. Її краще висаджувати на добре освітлених або затінених ділянках, де не буде постійного застою води.

Пижма Городянова

Не менш привабливим низькорослим багаторічником з сріблястим листям і блакитними відтінками є пижма Городянова.

Це ґрунтопокривна рослина, відрізняється своєю невибагливістю, витривалістю до посухи і привабливим м’яким листям. Більш того, листочки не тільки привабливі на вигляд, але й мають особливий аромат.

Ґрунтопокривна гвоздика

До невибагливих ґрунтопокривних рослин, що вимагають мінімального догляду, також відноситься гвоздика.

Вона використовується для заповнення порожнеч у саду, декорування прикореневих кіл кущів та окантування садових доріжок. Її густе сизувате листя щільно покриває землю, утворюючи пишні килими і не дозволяючи проростати бур’янам.

Сантоліна

Садівникам із південних регіонів, чиї сади ростуть у м’якому помірному кліматі, можна придивитися до сантоліни, листочки якої бувають сріблястими та зеленими.

Сантоліна не тільки гарна, а й невибаглива у догляді. Деякі види цієї рослини використовуються в кулінарії як пряна зелень, а також для відлякування молі завдяки своєму терпкому аромату.

Декоративний полин

Радимо вам звернути увагу на декоративний полин із сріблястим листям, який вам навіть не доведеться поливати.

Існує безліч видів декоративного полину, і, незважаючи на свою простоту, ці багаторічні рослини чудово прикрашають сад і не вимагають особливого догляду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я