...

Секретний спосіб посадки помідорів: урожай гарантований

Підпишіться на нас:

Томати є культурою вимогливою. Їй потрібна освітлена сонцем територія, яка провітрюється, де тепло.

Помідори не розвиватимуться там, де вітер поривчастий, але застою вологи та повітря не можна допускати. Це може призвести до розвитку фітофторозу, через що можна залишитися без врожаю.

Дачникам варто дотримуватись цих умов, щоб отримати достатню кількість плодів.

Подробиці

Якщо догляд здійснюється правильно, то ви отримаєте достатньо помідорів, але врожайність завжди можна збільшити. Що для цього потрібно зробити?

Квадратно-гніздова посадка

Такий спосіб посадки є секретом досвідчених городників. Грядку потрібно розділити на уявні квадрати зі сторонами завдовжки 60 сантиметрів.

На одну таку припадає 4 кущі культури. Розташовувати їх потрібно за кутами поглиблення.

Діаметр у центрі повинен дорівнювати 40 см. Глибина ями повинна відповідати багнету лопати. Тоді вона вміщатиме 20 літрів води, чого буде достатньо при поливі.

Як зробити лунку для поливу

Викопати її буде недостатньо. На дно ями необхідно помістити 1 літр деревної золи, а потім і шар скошеної трави. Краще насипати її з гіркою, бо вона осідатиме, коли перегниватиме.

Обов’язково потрібно перевірити, щоб у ямі опинилися лише стебла. Наявність насіння та кореневищ призведе до появи бур’янів, яких не повинно бути на грядці з овочами.

Нема золи? Можна використовувати суперфосфат та сульфат калію. Якщо додати по жмені добрив, то томати отримають усі поживні речовини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я