...

Вірні ознаки того, що мозок старіє швидше, ніж тіло

Підпишіться на нас:

У дорослішанні багато плюсів (можна купити і наодинці з’їсти цілий торт, наприклад), але існують і мінуси. І одна з основних — погіршення когнітивних функцій. Вже після 45 років навички пам’яті, міркування та розуміння мови інших можуть почати помітно регресувати. Це природна частина зрілості, але іноді процес йде надто швидко — і тоді треба бути напоготові та звернутися до фахівця. Ось 4 основні «ред флеги», які означають, що потрібно перевірити, як почувається мозок.

Найчастіше занадто швидке старіння мозку може бути зупинено простими способами — наприклад, відновленням рівня поживних речовин у дієті. У низці ситуацій потрібно більш серйозне лікарське втручання. У будь-якому випадку – не ігноруй ці симптоми!

Втрата почуття рівноваги

Гнучкість та сила – дві важливі складові балансу. Він необхідний для того, що тіло залишалося у вертикальному положенні. Баланс, якщо його не тренувати спеціально, починає погіршуватися приблизно в 50 років; Крім того, додаткові складності викликає зменшення м’язової маси. Але періодична втрата почуття рівноваги може бути тривожним сигналом те, що у твоєму мозку щось відбувається.

Складнощі з дрібною моторикою та координацією

Ще один тривожний сигнал – втрата почуття координації та неможливість виконувати «тонкі» рухи, які раніше давалися легко. Згідно з дослідженнями, деякі з типових ранніх ознак недоумства включають проблеми з координацією та розпізнаванням, дезорієнтацію, проблеми з пам’яттю та різке комунікативних навичок. З цим списком терміново до лікаря.

Різкі перепади настрою

У жінок вони часто супроводжують менопаузу. Але загалом відчувати та регулювати настрій — функція мозку. Якщо цей процес зовсім вийшов з-під контролю, це може бути явною ознакою того, що настав час поговорити з лікарем.

Неможливість згадати чи підібрати слово

Звичайно, іноді забувати кілька слів цілком природно. Але якщо ти відчуваєш, що це відбувається занадто часто, можливо, твій так мозок каже, що йому потрібна допомога. Якщо ти розумієш, що втрачаєш довготривалу пам’ять чи можеш формувати короткочасні спогади, це може бути ознакою різкого погіршення когнітивних функцій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я