...

10 продуктів, які допомогають сходити в туалет по-великому відразу і без проблем

Підпишіться на нас:

Запор викликає дискомфорт і небезпечний для здоров’я — лікарі вважають, що дорослій людині необхідно ходити в туалет мінімум тричі на тиждень. Якщо не йдеться про захворювання (які повинен лікувати лікар!), проблеми зі стільцем найчастіше викликані неправильним харчуванням та нестачею води.

Перерахуємо продукти, які допомогають результативно відвідувати туалет і сприяють перистальтиці кишківника. Всі вони діють дуже швидко і повинні подолати застій стільця – повторимося, якщо, звісно, причина запору не в захворюванні.

Тривала затримка випорожнень провокує геморой, анальні тріщини, здуття живота та інші неприємні речі. Усіх цих неприємностей можна уникнути, якщо вживати їжу, яка розм’якшує випорожнення, збільшує їх обсяг і підтримує здорове травлення. Ось їхній список.

Ківі

Щоденне вживання ківі допомагає скоротити час, необхідний стільцю для просування кишечнику і збільшити частоту дефекації. Очевидно, це пов’язано з поєднанням антиоксидантів, клітковини та води в ківі. Також фрукт містить фермент актинідин, що стимулює перистальтику кишечника.

Сухофрукти

І курага, і родзинки мають проносну дію, але особливо гарний чорнослив. Тому що він містить не лише клітковину, а ще й сорбіт, цукровий спирт, що стимулює скорочення кишківника.

Насіння та олія льону

Льон – джерело незамінних жирних кислот. Вони не лише усуваають мікрозапалення в кишечнику, але й змащують його, допомагаючи стільцю проходити швидше та з більшим комфортом.

Насіння чіа та базиліка

Ці види насіння багаті на клітковину і поглинають величезний (в порівнянні зі своєю вагою) об’єм води. Тому насіння слід або залити рідиною заздалегідь, дати набрякнути і з’їсти як пудинг, або з’їсти, запивши великою кількістю води – і результат не забариться.

Авокадо

Половинка авокадо містить шість грамів харчових волокон – цього достатньо, щоб швидко та з успіхом сходити до туалету. Також в авокадо багато магнію, який притягує воду до кишківника. Це пом’якшує стілець та полегшує його проходження.

Цільнозернові продукти

Найдоступніша і найдієвіша опція —  висівки. Розчинна клітковина у складі цільнозернових продуктів збільшує обсяг випорожнень і допомагає здоровій дефекації, але важливо пам’ятати, що їй треба в чомусь розчинятися. Тому потрібно пити більше звичайної води.

М’ятна олія

У ній немає клітковини, але є сполуки, що розслабляють мускулатуру кишечника швидко та безпечно. Олія випускається в капсулах, зазвичай лікар прописує пити 1-2 капсули двічі на день між прийомами їжі.

Цитрусові

Вітамін С у їх складі покращує травлення та відчутно слабить. Підійдуть будь-які цитрусові – від апельсинів до лаймів, залежно від твоїх уподобань.

Брокколі

Брокколі містить сульфорафан, унікальний органічний компонент, що має протиракову та антибактеріальну дію. А ще сульфорафан допомагає швидко сходити до туалету по-великому.

Гарбуз і гарбузове насіння

Гарбуз та його насіння містять амінокислоту під назвою кукурбітацин, яка може допомогти полегшити запор та покращити травлення в цілому. Крім того, у них велика кількість клітковини та калію: клітковина, як ти вже зрозуміла, стимулює перистальтику кишечника, а калій дає організму електроліти. Це полегшує дефекацію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я