...
ГоловнаЛайфстайл6 помилок при посадці фруктового саду

6 помилок при посадці фруктового саду

Підпишіться на нас:

Іноді, плануючи посадку фруктового саду, дачники вирішують естетичні проблеми, цілком забуваючи про те, що може сподобатися деревам. Такий підхід говорить про відсутність знань та досвіду, адже через те, де і як ростиме дерево, залежатиме і майбутній урожай. І потім уже буде не до естетики.

Розповімо про основні помилки

  1. Якщо наділ розташований на південній стороні, то грунт буде нагріватися швидко і сильно, що не так вже й добре впливає на ріст та розвиток ранніх культур.
  2. Намагайтеся дізнатися про те, наскільки глибоко залягають ґрунтові води. Якщо вони розташовані близько до поверхні, то ділянку краще залишити для вирощування чагарників. Яблуні, груші та вишні ризикують не прижитися.
  3. Протяги та відкрита місцевість теж не варіант. Взимку земля ризикує залишитись без снігу, тоді ваш молодий сад замерзне. До того ж такі дерева погано запилюють бджоли.
  4. Не можна економити і густо висаджувати кущі та дерева. Зайва тінь і дефіцит поживних елементів позначиться на зростанні та розвитку, а про врожай залишиться лише мріяти.
  5. Враховуйте особливості сорту, тому що багато плодових потребують перехресного запилення. Тому доведеться купувати одразу кілька саджанців, щоби вони прижилися і дали хороший урожай.
  6. Найголовніше – це склад ґрунту. Тому обов’язково вивчіть, які умови потрібно створити вашому саджанцю для комфортного зростання та розвитку. Можливо потрібно розкислити ґрунт або навпаки.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...