Не висаджуйте цю картоплю на городі: не буде толку

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Висаджуючи той чи інший посадковий матеріал, кожен городник сподівається на багатий врожай. І це закономірно: адже сама городина не виросте, їй потрібен постійний і регулярний догляд. Що потрібно знати, висаджуючи картоплю?

Подробиці

На врожай картоплі впливають багато факторів: це і час посадки, і вчасне підживлення, і боротьба з бур’янами та колорадським жуком. А чому ж тоді господар все це враховує, а результат не тішить? На це є пояснення аграріїв.

Якщо картоплю садити 4 і більше роки підряд на одному й тому самому місці, врожай не потішить. Адже рослини кожного року беруть із землі ті самі поживні речовини, шкідники з минулого року залишаються зимувати і знову мають що їсти в цьому році. Та й хвороби залишаються старі. Тому обов’язково змінюйте місце посадки кожні 2-3 роки. Не забувайте про хороших попередників: бобові, зернові культури.

Також на врожайність впливає якість посадкового матеріалу. Вічка мають бути товстенькі й невеликі (2-3 см). Якщо садити непророщену картоплю, то незрозуміло буде, що ви садите. Якщо вічка переросли, то в процесі садіння вони обламуються й картоплі треба нарощувати нові, а для цього у неї вже немає стільки сил. Коли вічка тонкі, покручені, така картопля для посадки не годиться. Взагалі, сорти потрібно постійно оновлювати. Не може давати щедрий урожай картопля, якщо роками росте на одному городі, насіння береться з тих самих бульб.

Врахуйте ці зауваження, коли садитимете картоплю, – і буде толк!

попередня статтяЧому при смаженні котлет виділяється біла маса
наступна статтяЯк приготувати домашній квас: напій, що охолоджує
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я