На що здатна лише одна склянка води з содою і кому вона особливо корисна

0
На що здатна лише одна склянка води з содою і кому вона особливо корисна
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сода відома своїми корисними властивостями, але наскільки корисно приймати її натщесерце, як часто пишуть і говорять сьогодні? Розбираємось у медичних тонкощах питання у нашому матеріалі.

Скільки корисних народних рецептів для виправлення здоров’я пропонується в інтернеті, і сода займає в цьому переліку не останнє місце. Чи це безпечно і кому прийом бікарбонату натрію не зашкодить — розповідаємо разом з лікарем сімейної медицини Петриком Михайлом Вдимовичем.

Про кислотність і олуження з точки зору науки

Існує багато рекомендацій щодо соди. Їй приписується багато корисних властивостей: від відбілювання зубів до порятунку від онкологічних захворювань. Однією з найчастіших рекомендацій щодо прийому соди – олужнення організму.

Ні для кого не секрет, що у різних органах нашого тіла різний рівень кислотності чи pH. Але він варіюється приблизно в одному діапазоні, якщо організм здоровий і людина не отруює його використанням токсичних речовин. Існують і захворювання, що змінюють рівень pH. Наприклад, отруєння, що викликають діарею, величезну та різку втрату поживних речовин. У цьому випадку змінюється рівень кислотності крові, як наслідок – всього організму, що може призвести до необоротних наслідків.

Чи допомагає прийом розчину соди

Насправді прийом бікарбонату впливає кислотність всього організму. Розчин соди здатний змінити лише pH шлункового середовища. Точніше, його прийомі відбувається нейтралізація соляної кислоти, у результаті виділяється вуглекислий газ і вода. Користь це несе.

Єдине, що можна дізнатися в ході прийому содового розчину, це чи знижена у вас кислотність шлунка. Після склянки води з содою засікайте, через який час у вас вийшов вуглекислий газ (через відрижку або ніс). Якщо подія відбулася більш ніж через 30-40 секунд, це привід звернутися до фахівця за діагностикою і провести роботу з налагодження кислотності шлунка.

Рекомендації лікаря

Не варто грати в ігри зі своїм організмом та вживати «чарівні» розчини з недоведеною дією. Набагато корисніше:

  • Пити просто чисту воду, що немає протипоказань — і це науково доведений факт;
  • Збалансувати харчування, щоб були всі необхідні макронутрієнти;
  • Впровадити у свій раціон велику кількість зеленої їжі, особливо листових овочів, які чудово вилужують організм і привносять велику кількість вітамінів та мікроелементів

Використовуйте соду з іншою метою, а не для оздоровлення організму, адже в цьому випадку вона практично марна.

попередня статтяКоли додавати лавровий лист у суп при варінні
наступна статтяГотуємо корисні цукерки вдома: 3 простих рецепта
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я