Як приготувати корисний квас з цикорія

0
Як приготувати корисний квас з цикорія
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Освіжаючий та дуже смачний. Неможливо відірватися! Квас з цикорію в домашніх умовах – це чудовий напій! На смак він дуже нагадує звичайний хлібний бочковий квас. Ті, хто його куштував, не одразу здогадалися, що такий квас зроблений із цикорію.

Інгредієнти:

  • Вода – 3 л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цикорій – 1 стол. л.
  • Сухі дріжджі – 1 чайн. л.
  • Лимонна кислота – 0.5 чайн. л.

Приготування:

У глибоку каструлю всипте цикорій, цукор та лимонну кислоту влийте воду і перемішайте.

Поставте каструлю на середній вогонь та доведіть суміш до кипіння.

Як тільки розчин закипить, приберіть каструлю з вогню та охолодіть при кімнатній температурі до 37-40°С. Перевірити температуру за відсутності спеціального термометра можна так: капніть рідину на зап’ястя. Якщо крапля трохи тепла, значить суміш охолола до потрібної температури.

Коли вода охолоне, всипте сухі дріжджі. Коли дріжджі насичаться вологою, перемішайте. Дріжджі перед застосуванням краще перевірити. Невелику кількість дріжджів потрібно залити теплою підсолодженою водою (37-40 ° С) і залишити на 10-15 хвилин. Повинна з’явитися пінна шапочка. Це означає, що дріжджі живі, не прострочені. Якщо шапочки немає, такі дріжджі не варто використовувати. Квас не вийде.

Каструлю накрийте марлею або накрийте кришкою і залиште квас при кімнатній температурі на 6 годин.

Через 6 годин на поверхні з’явиться пінка. Це означає, що дріжджі активізувалися.

Розлийте квас по пляшках або банкам, закрийте кришками та відправте їх у холодильник на 1-2 дні.

Розлийте охолоджений напій склянками і подавайте до столу. Якщо закриту пляшку вийняти з холодильника і залишити при кімнатній температурі, то, зігрівшись, бродіння знову активізується і квас почне бродити далі.

Смачного!

попередня статтяБант у волоссі: як ефектно носити наймодніший аксесуар весни у зачісці
наступна статтяЯк підвищити врожайність полуниці: цікава хитрість з дріжджами
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я