Чим обробляти полуницю від хвороб і шкідників

0
Як підживити ремонтантну полуницю на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У догляді за полуницею завжди краще займатися профілактичними засобами, а не чекати, поки комахи, кліщі, всюдисущий грибок атакуватимуть ваші грядки.

Подробиці

У боротьбі з грибком (сіра гниль, бурі плями, борошниста роса) варто боротися хімічними препаратами: мідним купоросом, бордоською рідиною, хорусом. Ці три засоби найкраще впораються з захворюваннями полуниці. Два рази (по листках і по бутонах) буде достатньо.

Пригадаємо, як приготувати розчини для обприскування: мідним купоросом (10 г на 10 л води).

бордоською рідиною (250 г на 10 л води), хорусом (3 г препарату на 10 л води).

Зі шкідниками можна боротися як хімічними препаратами, так і народними засобами, наприклад обприскуванням настоєм цибулиння або часнику. Щоб приготувати настій цибулиння, у скляну банку засипають лушпиння і заливають гарячою водою. Розчин має настоятися 2 доби, його проціджують і розбавляють водою 1:2.  Часниковий настій готується довше – тиждень. !5 великих зубчиків часнику треба подрібнити, залити 5 л води і настояти протягом 7 днів. Процідити – і відразу обприскувати. Ці розчини слід використовувати відразу.

Профілактичним засобом вважається відвар червоного перцю, настій чорнобривців, гірчичний настій. До речі, між полуничними грядками можна просто посадити цибулю, часник, чорнобривці, які відлякуватимуть шкідників.

попередня статтяЧому пропадає розсада перців, помідорів, баклажан
наступна статтяЯк приготувати ідеальні паски за бабусиним рецептом
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я