Кардіолог розповів, який сир найкорисніший для здоров’я серця

За словами фахівця кардіолога Рафальського Станіслава, потрібно вибирати сир із найменшим вмістом насичених жирів та натрію.

“Деякі продукти, наприклад, з високим вмістом насичених жирів та натрію, можуть збільшити ризик серцево-судинних захворювань. І навпаки, рослинна дієта з високим вмістом клітковини та низьким вмістом насичених жирів може бути корисною, – зазначив він. – Це, безумовно, правда , Що сир може містити тонни насичених жирів та натрію. Але є й хороші новини: сир може бути частиною дієти, корисної для серця”.

Дослідження, опубліковане в 2022 році в журналі Nutrients, показало, що люди, які вживали сир мали менший ризик серцевих захворювань. Однак, за словами лікаря, є застереження щодо вживання сиру в рамках дієти. Зокрема, потрібно вибирати сир із найменшим вмістом насичених жирів та натрію, крім того, їсти його потрібно в помірних кількостях.

Кардіолог додав, що один із найкращих сирів, який можна додати до раціону, – моцарелла:

“Це хороше джерело білка та кальцію, і він навіть містить пробіотики, які корисні для здоров’я кишечника та імунітету. У свіжій моцареллі менше насичених жирів та натрію, ніж в інших сирах”.

Уникати ж, за його порадою, потрібно сильно оброблених та промислових сирів.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин