...
ГоловнаКулінаріяКондитери в деталях розповіли, як приготувати шоколадний маршмелоу

Кондитери в деталях розповіли, як приготувати шоколадний маршмелоу

Підпишіться на нас:

Солодощі, які ви бачите на полицях магазинів, можна приготувати в домашніх умовах. Так, потрібно трохи приділити часу. Проте вони смачні та натуральні. Діти будуть в захваті. Приготуйте шоколадне маршмелоу.

Інгредієнти

Для приготування потрібно підготувати такі компоненти:

  • желатин — 28 г;
  • какао — 85 г;
  • вода — 380 мл;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • глюкозний сироп — 185 г;
  • цукор — 450 г;
  • молочний шоколад — 150 г.

Як приготувати

Форму для випікання застеліть харчовою плівкою. Краще брати квадратну та зі сторонами 25 см, але дивіться по наявності. Швидкорозчинний желатин залийте водою (160 мл). Нехай постоїть 10 хвилин.

Потрібно довести до кипіння 60 мл води та змішати з 35 г какао. Залишок какао змішайте з цукровою пудрою.

На наступному етапі 160 мл води потрібно поставити на вогонь та ввести цукор, глюкозний сироп. Нагрівати все разом потрібно кілька хвилин. Перевірте чи скочується кулька з утвореного сиропу. Для цього гарячий сироп капніть в склянку з холодною водою. Якщо маса пластична та ліпиться кулька, сироп готовий. Якщо ні, треба доварити.

Желатин викладіть в миску та збийте його міксером. Одночасно тонкою цівкою вливайте сироп, який повинен бути гарячим. Продовжуйте збивати, але тепер в масу вводьте раніше підготовлене какао з водою. Збивати потрібно ще протягом 10 хвилин.

В результаті збивання маса повинна стати досить повітряною та білою. Шоколад розтопіть та введіть до неї. Вимішайте лопаткою, не міксером. Потім перелийте в форму.

В холодильник ставити не треба. Маршмелоу повинен залишатися при кімнатній температурі протягом 8 годин чи більше. Коли дістанете з форми та звільните від плівки, то дайте другій стороні також побути на повітрі 2-3 години.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...