Гінекологу заборонено говорити ці три речі: якщо почула таке, змінюй лікаря

0
Гінекологу заборонено говорити ці три речі: якщо почула таке, змінюй лікаря
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Прохання порадити гінеколога – одне з найпоширеніших у спілкуванні між жінками. І справді, фахівця з жіночого здоров’я варто вибирати не менш ретельно, ніж стоматолога або косметолога. Що у цьому допоможе? Запитали самих лікарів.

Універсальних критеріїв хороших і поганих лікарів не існує (зрозуміло, крім випадків кричущої некомпетентності) – добре, якщо між пацієнткою та гінекологом виникла довіра та взаєморозуміння, але, на жаль, така удача мало кому випадає.

Натомість є ознаки, які видають лікаря, лікування якого може стати проблемою для жінки. Насамперед із етичної точки зору, адже стиль спілкування в такій делікатній сфері, як гінекологія, дуже важливий. А невірні, грубі та просто порушуючі межі коментарі та установки лікаря ставлять пацієнтку в ризиковану ситуацію невірного вибору.

Ми опитали 10 гінекологів і виявили три найнебезпечніші фрази, які можуть прозвучати на прийомі. Кожна з них нагадує: якщо лікар сказав таке жінці, краще пошукати іншого фахівця.

1. «Пора б і народити вже» (або «Народжувати, звичайно, пізно вже»)

Репродуктивні плани – особиста справа кожної окремо взятої жінки. Зрозуміло, якщо ти довіряєш лікареві або (буває і таке!) у вас дружні стосунки, ти можеш обговорити питання продовження роду в категоріях “пора – не час”. Але коли йдеться про стосунки лікаря та пацієнта, лише однозначно висловлене бажання пацієнтки планувати вагітність може дати лікарю можливість підійти до цієї теми з позиції рекомендацій. Винятково медичних, з опорою на анамнез, достовірні дані про стан здоров’я та оваріальний резерв і т. д. У всіх інших випадках «добрі поради» про те що «годинник тікає» не потрібні нікому, тікай від такого лікаря, поки він ще чогось не наговорив.

2. «Ось налагодиш інтимне життя, все й минеться»

Будь-який коментар про твоє особисте життя — «занадто багато», «занадто мало», «все не так», «не той чоловік» — неприйнятні з вуст лікаря-гінеколога. Немає абсолютно жодних наукових даних про оптимальну кількість партнерів чи практик; також зовсім некоректно припускати, що певні персонажі чи дії у твоїй інтимній сфері призвели чи можуть призвести до нездужання, безпліддя тощо. Лікар знову сує ніс не у свою справу, тільки й усього. Не кажучи вже про те, що секс або його відсутність власними силами нічого не лікують.

3. Така спідниця коротка, звичайно, придатки застуджені. А ще й татуювання!

Коментарі будь-якого лікаря, не тільки гінеколога, про зовнішній вигляд, б’юті-звички та стан тіла пацієнтки — абсолютно за межею. Зрозуміло, на прийом добре прийти в чистому одязі без сторонніх запахів, але на цьому побажання закінчуються. Консультації про моду, розтяжки та пірсинг до компетенції гінеколога взагалі не входять. А «застуджені придатки» — і зовсім гінекологічна страшилка радянських часів, яку доказова медицина давно розвіяла.

попередня статтяЧому в орхідеї пожовтіло листя: основні причини
наступна статтяЯк швидко та бюджетно приготувати заливний пиріг з яйцем і зеленою цибулею
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я