Городники пояснили, коли можна сіяти зелений горошок на грядках

0
горох
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Горох – досить холодостійка культура. Він витримує температуру до 6-7 градусів морозу. Ті, хто живе в селі, бачили, що господарства вже посіяли горох. Тому не варто відкладати вдома цю роботу – пора сіяти й у себе на грядці, адже погода сприяє цьому.

Подробиці

Горох любить вологу. Тому навіть перед тим, як потрапити в ґрунт, він зазнає водних процедур: господарі його замочують на 1-2 дні. Далі обираємо сонячне місце і готуємо землю під посів. Основні вимоги – ґрунт має бути розпушеним, рівна поверхня грядки. З добрив – азот, фосфор і калій.

Садять горох не глибину 4-5 см, а якщо ґрунт легкий, піщаний, то на 6-8 см. Після посіву обов’язково потрібно пройтися катком, щоб земля щільно огорнула насінинку і горох випустив росточок у вологому середовищі. Відстань між насінням -1- см, а між рядками – 20-25 см.

Великий проміжок не потрібно робити, адже так рослини зможуть підтримувати одна одну, коли досягнуть висоти пів метра й більше. Ще краще тоді натягнути канатик, аби кущі не лягали на землю й не гнили. Під час дозрівання важливо забезпечити рослини водою.

Садіть овочевий горох (зелений горошок), адже це не тільки смачний і корисний овоч, а ще прекрасний сидерат для вашої грядки!

попередня статтяШеф-кухарі розповіли секрети смачних голубців: обсмажувати чи ні
наступна статтяКвашена капуста в гарячій страві під час посту
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я