Суспільство та Алан Бадоєв обурені: документальний фільм “Довга доба” не буде представлено на українській кінопремії “Золота дзиґа”

0
Суспільство та Алан Бадоєв обурені: документальний фільм
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Прем’єра документального фільму “Довга доба” відбулася в другі роковини повномасштабного вторгнення в Україну. В ньому зібрано матеріали 12 000 українців. Він має соціальне значення, а також в основі кінострічки капсула часу. На жаль, заявку на участь в номінації VIІІ Національної Кінопремії “Золота дзиґа” комітетом було відхилено.

Алан Бадоєв висловив свою думку з цього приводу. Він обурений, зазначивши: “У пояснювальному листі нам дуже чемно відповіли, що оскільки ми не мали комерційного прокату і не брали участі в міжнародних фестивалях, наглядова рада не взяла наш фільм до уваги”.

Зокрема, кінорежисер зазначив, що реалії в країні змінилися, а от підхід комітету кінопремії до визначення номінантів — ні. Зараз в пріоритеті благодійність, висвітлення важливих соціальних місій, допомога захисникам. Зазначеним вимогам “Довга доба” повністю відповідає. “Чи не вважаєте ви, що прийшов той самий момент доцільності менш формального підходу у відборі кінострічок та їхній відповідності духу часу, в якому ми живемо, і який набагато гнучкіший, аніж здається на перший погляд”, – додав Алан Бадоєв.

Окрім того, для фільму “Довга доба” були в кінопрокаті благодійні покази. Стрічка зібрала 2 млн грн на допомогу пораненим військовим. Це ще не все, адже фільм було показано у штаб-квартирі НАТО, вона вийшла в міжнародний прокат та стала переможцем фестивалю Cinema For Victory. Досить дивне рішення комітету “Золота дзиґа” щодо відсторонення “Довгої доби” від участі в номінації кінофестивалю.

попередня статтяЯк приготувати бананово-сирне печиво, яке не шкодить фігурі
наступна статтяКулінари розповіли, як правильно варити какао без води
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я