Помилки інтимної гігієни, які шкодять жіночому здоров’ю

0
Помилки інтимної гігієни, які шкодять жіночому здоров'ю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Любов до себе починається з догляду. Зазвичай ми більше уваги приділяємо зовнішньому вигляду, забуваючи про приховані частини тіла. Однак інтимна гігієна відіграє важливу роль у тому, як ми почуваємося. Якісь побутові помилки можуть сильно нашкодити жіночому здоров’ю, що загрожує болями, проблемами з репродуктивною функцією. Та й просто псує насолоду від близькості з партнером. Розповідаємо, які повсякденні дрібниці насправді становлять небезпеку.

Носіння синтетичної білизни та любов до стрінгів

Деяка білизна виглядає сексуально, але матеріал і сама модель можуть завдати шкоди здоров’ю. Синтетика заважає шкірі дихати, а також перешкоджає випаровуванню вологи. Тому варто віддавати перевагу тканинам з бавовни та льону. Стрінги також сприяють змішанню мікрофлори кишечника у піхву. Так що від їхнього регулярного носіння краще відмовитися на користь, можливо, більш простих, проте безпечніших варіантів.

Довго ходити у мокрому купальнику

Спекотне та вологе середовище – розсадник розмноження інфекцій. Тому на відпочинку не треба скрізь ходити в мокрому купальнику, сподіваючись, що він висохне на тобі під палючим сонцем. З одягом, можливо, нічого не станеться, а от у твоє тіло можуть проникнути бактерії, викликавши запальні процеси.

Рідко змінюєш прокладки та неправильні тампони

Кров та слизові виділення – ідеальне середовище для бактерій. Тому міняти прокладки та тампони потрібно кожні 3-4 години. Оскільки шкіра в інтимній зоні особливо чутлива, важливо також вибирати правильні за розміром та якістю тампони, щоб не травмувати себе. Краще вибирати екземпляри з більш шовковистою поверхнею, які легко ввести усередину.

Зловживання серветками для інтимної гігієни

Серветки для інтимної гігієни – відмінний спосіб підтримати тіло в чистоті, особливо в ситуаціях, коли повністю помитися немає можливості. Наприклад, у поїзді чи літаку, а також після тренування, якщо в роздягальнях немає душової. Щоправда, важливо пам’ятати, що навіть делікатний склад при частому використанні знищує природну мікрофлору.

Рідко чи занадто часто митися

Напевно, ти звертала увагу, що люди, одержимі гіперчистотою, часто хворіють. Справа в тому, що далеко не всі мікроорганізми завдають шкоди саме нам. Коли ми змиваємо захисний шар бактерій, до яких ми маємо імунітет, їхнє місце займають більш агресивні форми. Тому так важливо вмиватися регулярно, але в міру. Багато засобів дуже агресивно діють на лактобактерії, що мешкають у піхві. Однак нехтування гігієною також викликає скупчення бактерій.

Неправильно підтирати

Видаляти залишки життєдіяльності слід туалетним папером лише рухом спереду назад, щоб уникнути попадання мікрофлори кишечника у піхву. Аналогічно слід робити і при підмиванні в душі.

Душ одразу після сексу

До та після сексу митися обов’язково. Але спочатку потрібно помочитися і вже потім переходити до водних процедур. Цей запобіжний засіб запобіжить посткоїтальному циститу.

Використання гелів для душу та бомб для ванної

Для гігієни статевих органів необхідно використовувати спеціальні засоби з рН 5,5 містять молочну кислоту. Засоби з ароматами, піни та солі можуть порушити баланс «хороших» та «поганих» бактерій.

Тренуватися у тісному одязі

Обтягуючі шорти і легінси безперечно виглядають красиво, але для занять спортом бажано вибирати вільніший одяг або хоча б за розміром, а не менше. В інтимній зоні багато кров’яних судин, тому спортивна форма, що дуже щільно прилягає, може перешкоджати кровотоку, викликавши натирання та інші проблеми з жіночим здоров’ям.

попередня статтяЯк приготувати чізкейк без випічки нашвидкуруч
наступна статтяЯк приготувати бутерброди з кисломолочним сиром на сніданок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я