...
ГоловнаЗдоров'яНутріціологи назвали продукти, споживання яких краще скоротити після 30 років

Нутріціологи назвали продукти, споживання яких краще скоротити після 30 років

Підпишіться на нас:

Після 30 років до харчування варто підходити більш усвідомлено. Якщо до 30 у питаннях харчування стежиш, максимум, за фігурою, то потім важливо дбати про здоров’я. Інакше серйозні наслідки можуть статися вже після 40 років. Потрібно стежити за станом підшлункової, печінки та судин, які вже не можуть так швидко відновлюватися, як раніше.

Експерти у сфері правильного харчування назвали список продуктів, які не рекомендується їсти після 30 років.

Фруктові йогурти

Калорійність фруктових йогуртів варіюється від 63 до 90 ккал на 100 г. Це не страшна цифра навіть у яловичини, яку зазвичай рекомендують дієтологи, калорійність від 100 ккал.

Однак такі йогурти просто не дуже корисні за інгредієнтами. Вони насичені цукром. Насправді, нічим не відрізняються від морозива. Якихсь цінних білків та вітамінів там не залишається.

Сильно засмажене м’ясо та бекон

Сюди можна віднести шашлик. Все м’ясо з піджаристою скоринкою. Такий продукт дуже шкідливий, тому що при смаженні червоного м’яса в його скоринці утворюється шкідлива речовина акриламід.

Акриламід збільшує ризик серцево-судинних захворювань та інсульту. Також цей канцероген пов’язаний із зростанням інсулінорезистентності при діабеті. Дуже погано для серця та судин.

У молодому віці він встигає «вимиватись» безпечно для організму. З віком починає накопичуватися. Звичайно, і шашлики, і смажене м’ясо іноді можна. Але точно не частіше ніж один раз на тиждень.

Бекон же — навіть не сильно просмажений, насичений калоріями та канцерогенами.

Соєвий соус

У ньому багато солі. І, до речі, на відміну від звичайної кухонної солі – у соєвому соусі є ще й калорії. Також бувають шкідливі барвники.

Як наслідок – підвищує ризики гіпертонії.

Сирний соус

Чомусь сирний соус багато хто сприймає, як сир. Насправді він за набором інгредієнтів більше нагадує дуже поганий майонез.

У ньому надлишок жиру і є ті ж самі канцерогени, що і в м’ясі з скоринкою.

Навіть якщо ви іноді вживаєте фаст-фуд, намагайтеся замінювати сирний соус на кетчуп – шкоди організму на порядок менше.

Ковбаса, сосиски та інші м’ясопродукти

Класичний набір: жир, сіль і, до того ж, нітрати. Останні необхідні для боротьби з інфекціями. Ковбаса від цього стає безпечною. Але накопичуються канцерогени.

Солодкі газовані напої

Солодку газировку вважають головною причиною масового ожиріння американців, для яких такі напої вже сттали традиційнии. Понад 70% американців страждають від зайвої ваги.

Мінуси солодкого газування:

  • Це пусті калорії;
  • Випити можна дуже багато, особливо у спеку;
  • Деякі барвники у газуванні містять канцерогени;
  • Як наслідок, веде до ожиріння та проблем із підшлунковою.

Чіпси

Чіпси займають друге місце серед причин ожиріння після газованих напоїв.

Склад жахливий. Тут крім солі та шкідливих добавок чимало цукру та крохмалю. Найсильніший удар по підшлунковій. А головне — вони сприймаються як звичайна їжа, тому їх можна з’їсти дуже багато непомітно для насичення.

Алкоголь

Кількість алкоголю треба різко скорочувати із віком. У ньому все погано.

Алкоголь – серйозна причина ожиріння. У багатьох напоях калорій більше, ніж у газуванні. До того ж, разом із алкоголем людина безконтрольно може з’їсти дуже багато. Алкоголь дуже підвищує апетит.

Чи варто нагадувати, що алкоголь – це удар по печінці та підшлунковій. І руйнує мікрофлору кишечника, що потенційно ще більше прискорить ожиріння.

Від стресу алкоголь не захищає. Навпаки, на вас чекає різкий сплеск гормону стресу кортизолу — це ще одна причина поганого самопочуття та набряків на ранок.

Крім цих продуктів, ще експерти назвали сіль (у надмірній кількості) та маргарин.

Звичайно, повне табу на ці продукти можна і не накладати. А ось із щоденного раціону ці продукти важливо виключити. Навіть якщо випили чарку іншу і закусили чіпсами — не варто сильно докоряти. Але дати організму перерву на тиждень на відновлення потрібно.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...