Експерти назвали вітаміни та мікроелементи для волосся і нігтів

Підпишись на нас:

Вітаміни для волосся та нігтів допомагають зберегти привабливий зовнішній вигляд та продовжити молодість. При нестачі вітамінів волосся тьмяніє і січеться, нігті стають тонкими і ламкими. Нездоровий стан волосся, шкіри та нігтів відразу впадає у вічі, такі наслідки авітамінозу нелегко приховати. Косметичні засоби допомагають тимчасово, вони не здатні повністю вирішити проблему. Оздоровлюватися потрібно зсередини, приймаючи вітаміни для волосся та нігтів, а також збільшуючи споживання води.

Вітаміни краси

Стан шкірних покровів багато в чому залежить від надходження до організму ретинолу (вітамін A). Він бере участь у процесах зростання, диференціації та життєдіяльності клітин епітелію, має відношення до синтезу компонентів сполучної тканини. Ретинол прискорює лікування при шкірних хворобах, сприяє швидкому загоєнню ран, опіків, синців.

Найкращі вітаміни для нігтів та волосся, що продаються у вигляді комплексних збалансованих препаратів, обов’язково містять токоферол (вітамін E). Він, як і ретинол, є потужним антиоксидантом, що захищає клітини від вільних радикалів і зберігає їх цілісність. За участю вітаміну E здійснюється синтез білків слизових оболонок та колагену в підшкірній клітковині та кістках.

Ретинол і токоферол – найкращі вітаміни для нігтів, недорогі та ефективні. Вони повертають здоров’я нігтьовим пластинам, запобігають їх розшарування та ламкості. Завдяки ньому волосся зміцнюється, набуває блиску і шовковистості.

Інші вітаміни для волосся та нігтів відносяться до групи B. Пантотенова кислота (вітамін B5) прискорює загоєння ран, допомагає вилікувати виразки та алергічні дерматити. Піридоксин (вітамін B6) відіграє важливу роль в обміні білків та жирів, запобігає розладам шкіри. Нестача вітамінів групи B може спричинити надмірну жирність волосся (через збої в жировому обміні).

Джерела вітамінів

Препарати для зміцнення волосся та комплексні вітаміни для нігтів – ефективні помічники у збереженні молодості та краси. Але задовольнити потреби у вітамінах можна і за допомогою звичайних продуктів харчування.

Вітамін A у великій кількості міститься в плодах оранжевого кольору: морква, болгарський перець, гарбуз, абрикоси, персики, шипшина, хурма. Є він і в овочах: ​​броколі, шпинат, петрушка.

З нестачею вітаміну E навряд чи зіткнеться той, хто любить волоські горіхи, мигдаль, фундук, фісташки, кешью. У рослинних оліях (соняшникова, оливкова) теж багато вітаміну E.

Потребу у вітаміні B6 можна задовольнити, включивши до раціону печінку, квасолю, волоські горіхи, часник, пшоняну крупу. Завдяки цьому вітаміну краще засвоюються магній та ненасичені жирні кислоти. Вітамін B5 є в бобових, печінці, яйцях, висівках, капусті.

Мікроелементи для здоров’я волосся та нігтів

Прийом вітамінів принесе мало користі волоссю і нігтям, якщо організму не вистачатиме кремнію, кальцію, цинку і заліза. Дефіцит мінеральних речовин здатний зіпсувати зовнішній вигляд шкірних покривів не менше ніж авітаміноз.

Якщо волосся січеться, а нігті шаруються, можливо, варто звернути увагу на продукти багаті кремнієм: овес, картопля, борошно грубого помелу, болгарський перець, селера, мінеральна вода з кремнієм.

Випадання волосся та витончення нігтів спостерігаються при дефіциті кальцію. Його нестачу можна заповнити, вживаючи молочні продукти, рибу, капусту, житній хліб.

Нестача цинку супроводжується появою поперечних білих смуг на нігтях, осередковою втратою волосся, сухістю шкіри, тривалим загоєнням подряпин. Цинк є в гарбузовому насінні, морепродуктах, какао, кунжуті, арахісі, варених курячих сердечках.

Волосся може випадати через брак заліза та ослаблення функції щитовидної залози. Залізо можна отримати із червоного м’яса, печінки, яєць, яблук. Йод міститься у морепродуктах та морських водоростях.

Щоб уникнути сухості та ламкості волосся, потрібно їсти морську рибу (сардини, оселедець, скумбрія, тунець). У ній містяться корисні для шкірних покривів жирні кислоти.

А ось смажену та солону їжу краще обмежити. Не приносять користі волоссю і солодкі газовані напої. Краще пити чисту природну воду. Нестача води негативно позначається на стані шкіри. Орієнтовна норма споживання води для дорослої людини – 1,5-2 літри на добу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...