...

9 лайфхаків для приготування картоплі, які ви могли не знати

Підпишіться на нас:

Важко уявити своє життя без картоплі. Але буває так, що навіть цей дуже простий інгредієнт можна досить легко зіпсувати. Сьогодні ми поговоримо про те, які саме лайфхаки можна застосувати щодо цього овоча.

Подробиці

  1. Щоб картопля зварилася набагато швидше, у каструлю з нею необхідно покласти невеликий шматочок вершкового масла. Якщо вершкового немає, то його можна замінити рослинною олією або звичайним маргарином. Завдяки жиру в каструлі створиться плівка, під якою картопля звариться набагато швидше, ніж зазвичай.
  2. Якщо ви хочете запекти картоплю цілою, то перед тим як відправити її в духовку, кожен плід потрібно проколоти виделкою. Це дасть змогу приготуватися йому набагато швидше. Знадобиться 7-10 хвилин і його можна діставати з духовки.
  3. Якщо під час готування супу ви зрозуміли, що пересолили бульйон, то необхідно кинути в нього кілька сирих очищених картоплин. Достатньо 10 хвилин, щоб овочі ввібрали в себе всю зайву сіль. Після цього картоплю потрібно дістати.
  4. Залишилося картопляне пюре? Не поспішайте його викидати. Воно чудово підійде для приготування інших страв. Наприклад, якщо в нього додати яйця, борошно і тертий сир, то вийде смачне тісто для вафельниці.
  5. Якщо ви хочете ідеальну смачну смажену картоплю, то необхідно віддавати перевагу плодам, у яких буде мінімальний вміст крохмалю. Визначити це можна дуже просто.  Це картопля світло-рожевого або просто рожевого кольору. Важливо: перед тим як відправити її смажитися, необхідно просушити брусочки паперовим рушником. Опустіть картоплю на добре розігріту сковороду з олією. Не потрібно часто перевертати, щоб її не пошкодити. Солити смажену картоплю необхідно тільки наприкінці готування.
  6. Якщо ви часто готуєте картопляне пюре, то краще обирайте білу або жовтувату картоплю. Вона відмінно і швидко розварюється, що дасть змогу приготувати ідеальне пюре без грудочок. Додайте до пюре підігріте молоко, а ось збивати блендером його не рекомендується.
  7. Якщо ви любите, щоб на запеченій картоплі була скоринка, то необхідно віддавати перевагу молодим картоплинам середнього розміру. Перед тим як запекти, потрібно очистити плоди та добре промити під проточною водою. Необхідно змастити кожну картоплину олією, тоді в процесі запікання утвориться смачна хрустка скоринка.
  8. Якщо ви хочете, щоб очищена картопля не потемніла, необхідно бланшувати її гарячою водою або опустити в миску з холодною і накрити кришкою. Так вона може стояти скільки завгодно, але при цьому не потемніє.
  9. Якщо ваша картопля підмерзла, то нічого страшного. Усе можна ще виправити. Спочатку необхідно покласти її в холодну воду приблизно на 5-10 хвилин, а після цього перекладіть їх в окріп.

Є ще один варіант: потрібно покласти в киплячу воду приморожену картоплю на кілька хвилин. Вода обов’язково має бути підсоленою. Після цих процедур можна буде готувати картоплю в будь-якому вигляді. Її смак залишиться незмінним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я