Чому лікарі не рекомендують купувати ранню полуницю

0
Чому лікарі не рекомендують купувати ранню полуницю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цього року досить прохолодна весна в Україні, тому низькі температури не сприяють ранньому дозріванню ягід.

«Рання полуниця зазвичай доставляється з-за кордону, — розповідає лікар. — Вона виростає приблизно за тиждень, якщо її обприскувати потрібною хімією. Що стосується стандартно здорової та безпечної полуниці, яка виросла в природних умовах, то вона дозріває приблизно півтора місяці».

Чим підживлюють і бризкають ягоди:

Нітратами. Вони перетворюються в організмі на нітрити – це небезпечні речовини, які, наприклад, впливають на гемоглобін, він в результаті перетворюється на метгемоглобін, який майже не переносить кисень.

Пестициди. Вони точно є у всій ранній полуниці, упевнений лікар. Якщо з’їсти багато такої полуниці, то отруєння буде дуже сильним, можливо навіть непритомність, порушення сну і т.д.

Селітрою. Речовина прискорює ріст рослин, а в людини викликає тяжке отруєння, запаморочення, нудоту, блювання, алергію. Можна впасти в напівнепритомність з проблемами доставки кисню до мозку.

Нітрофеном. Він захищає ягоди від шкідників. Такі речовини можуть викликати як мінімум алергічні реакції, свербіж шкіри, сльозотечу, почервоніння очей.
Крім цього, нерідко для транспортування використовують консерванти.

Як відрізнити безпечні ягоди? Це не так просто зробити. По-перше, ягоди повинні бути яскраво-червоні, а не темні. По-друге, купуйте їх у сезон. По-третє, необроблена полуниця на вигляд може бути кострубатою і не блискучою, швидко пліснявітиме.

попередня статтяНавіщо досвідчені господині додають соду у котлетний фарш
наступна статтяЧому досвідчені господарки варять макарони без води, а яйця – з лимоном
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я