...
ГоловнаКулінаріяЗаливне тісто на сметані для заливного пирога з будь-якою начинкою

Заливне тісто на сметані для заливного пирога з будь-якою начинкою

Підпишіться на нас:

Швидко, просто, доступно – для найсмачнішої випічки! Замісити тісто для пирога на сметані абсолютно нескладно! Все, що потрібно зробити, це з’єднати та перемішати всі продукти. А начинка підійде абсолютно будь-яка – з овочів, фруктів чи м’яса. Пиріг з цього тіста підкорить раз і назавжди!

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 150 гр
  • Пшеничне борошно – 150 гр
  • Сода – 5 гр
  • Сіль за смаком

Приготування:

Для початку підготуйте усі інгредієнти. Краще, якщо сметана та яйця будуть кімнатної температури. Для цього потрібно заздалегідь дістати їх із холодильника.

Ще один спосіб – потримати яйця в мисці з теплою водою 10-15 хвилин. Збивати їх буде набагато легше та швидше.

Для змішування інгредієнтів підійде глибока миска. Розбийте яйця в миску, потім перемішайте і збийте їх за допомогою вінчика чи виделки.

Додайте сметану, добре все перемішайте.

Всипте соду та сіль. Перед тим як додати борошно, просійте його, щоб наситити киснем. Тісто від цього стане повітряним та ніжним. Додайте борошно в основу для тіста.

Перемішайте тісто вінчиком, воно має стати гладким, однорідним, без грудочок. Замішуючи тісто, орієнтуйтеся на його консистенцію, пам’ятайте, що борошна вам може знадобитися більше чи менше, ніж зазначено у рецепті.

Тісто за консистенцією виходить досить густе та нагадує сметану. Як начинка для пирога можна використовувати смажену капусту, яблука, свіжі чи обсмажені гриби, рибу, зелень чи інші продукти.

У змащену олією форму вилийте половину тіста. Зверху додайте начинку рівним шаром. Потім вилийте тісто, що залишилося. Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте пиріг до готовності.

Смачного!

*Будьте готові до того, що борошно може знадобитися більше чи менше, ніж зазначено у рецепті. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, як на бажану консистенцію тіста. 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...