Перемога України: документальна стрічка «20 днів в Маріуполі» отримала Оскар

0
Перемога України: документальна стрічка «20 днів в Маріуполі» отримала Оскар
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найпрестижніша кінопремія «Оскар 2024» та Україна — тепер ці значущі слова для світу кіно назавжди стоятимуть разом. Документальна стрічка «20 днів в Маріуполі» перемогла. Режисер Мстислава Чернова отримав омріяну статуетку за своє творіння. Про це стало відомо у ніч проти 11 березня в прямому ефірі з трансляції кінопремії.

Це не просто фільм від відеографа. «20 днів в Маріуполі» — правда, яка голосно показує злочини та тероризм країни-агресорки. В стрічці можна побачити кадри початку повномасштабного вторгнення, знищення українських міст, бомбардування та облогу Маріуполя.

Це не єдина отримана нагорода. До цього часу стрічка «20 днів в Маріуполі» Мстислава Чернова була відзначена та отримувала десятки премій, серед них: BAFTA Film Awards, Sundance, Cinema for Peace 2023, премія Гільдії режисерів Америки та багато інших.

Над фільмом працювали також фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Разом з Мстиславом Черновим вони отримали Пулітцерівську премію.

попередня статтяКулінари розповіли, з яких частин курки найсмачніший бульйон
наступна статтяНазвано три відомих продукти, які можуть зіпсувати фарш
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я