Смачний сніданок з яєць: 5 оригінальних рецептів з фото

0
Смачний сніданок з яєць: 5 оригінальних рецептів з фото
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яйця – це ідеальний варіант сніданку на кожен день.

Яйця – доступно, недорого, корисно та ситно. Але що робити, якщо вже набридла звичайна яєчня та омлет? Пропонуємо 10 цікавих варіантів сніданку з яєць. Рецепти читай нижче.

1. Яйця-пашот

Любиш варені яйця, але такий варіант сніданку здається нудним? Тоді давай приготуємо модну страву французької кухні, яка за смаком не надто відрізняється від звичайного вареного яйця. Пашот у перекладі з французької означає мішечок, кишенька. Варити яйце ми будемо незвичайним способом без шкаралупи.

Нам знадобиться сотейник або невелика каструлька, найсвіжіші яйця, які вдасться знайти, а також шумівка. Способів приготування яйця пашот кілька – хтось розбиває яйце в змащену олією харчову плівку, хтось робить вирву, а профі просто акуратно розбиває яйце в воду, що починає закипати. Розповімо про другий спосіб, як найпопулярніший. Постав каструлю з несолоною водою на невеликий вогонь.

Щоб яйце-пашот вийшло акуратним, додай у воду пару столових ложок оцту. Дочекайся, коли на поверхні води з’являться дрібні бульбашки, але не доводь до кипіння! Однією рукою помішуй воду за годинниковою стрілкою, щоб вийшла вирва. У вирву влий сире яйце — воно має моментально «схопитися». Вари рівно 2 хвилини, після чого дістань яйце шумівкою. Якщо утворилися негарні «лахміття», можеш зрізати їх кулінарними ножицями.

Яйце-пашот стане чудовим доповненням до салатів, сендвіч, бутербродів. Добре і як самостійне блюдо.

2. Запечене авокадо з сиром та яйцем

Оригінальний сніданок з яєць, авокадо та сиру. Звичайно, з цих інгредієнтів можна приготувати смачні тости, але давай зробимо щось незвичайніше. Нам знадобиться два великі курячі яйця, одне дуже стигле авокадо, 50 грам сиру твердих сортів, сіль та перець за смаком.

Розріж плід навпіл, вийми кісточку (можеш не викидати, а спробувати виростити власне дерево авокадо в домашніх умовах). Ложкою акуратно вибери м’якоть – у зрілого плоду вона повинна бути жовто-зеленого відтінку, маслянистої консистенції. Для цієї страви м’якоть більше не знадобиться – можеш підсмажити хліб і змастити його м’якоттю, збризнувши бутерброд лимонним соком. Але повернемось до нашого рецепту!

Застели лист пергаментним папером. Розклади половинки авокадо. У порожню серцевину акуратно влий яйце, щоб жовток не розтікся. Посолити, поперчити, зверху посип натертим на великій тертці сиром. Запікай у духовці на температурі 200 градусів приблизно 15 хвилин. За цей час сир має повністю розплавитись.

3. Яєчна запіканка з кальмарами та брокколі

Складно вигадати незвичайний сніданок з яєць, адже в основному такі страви не відрізняються різноманітністю. Яйця можна посмажити, зварити, а можна і запекти. Цей рецепт точно сподобається тим, хто дотримується правильного харчування та хоче урізноманітнити свій раціон. Страва має збалансоване КБЖУ, тому можна не переживати за свою фігуру.

Нам знадобиться:

  • 3 середніх або великих курячих яйця
  • 1-2 кальмари
  • 1 броколі
  • трохи оливкової олії
  • сіль та перець за смаком

Насамперед відвари кальмарів. Поклади очищені тушки в киплячу воду на 2-3 хвилини. Важливо не перетримати морепродукт, щоб він не став несмачним, жорстким та гумовим. Відварені кальмари відклади убік остигати і поки займись рештою інгредієнтів.

Відварити брокколі у підсоленій воді приблизно 10 хвилин. Поки овоч вариться, відділи білки від жовтків, для цієї страви нам знадобляться лише білки — додай у них сіль, перець, свої улюблені сушені трави, збий вінчиком до пишної піни.

Подрібни в блендері відварені кальмари та броколі до однорідного стану. Перемішай суміш, що вийшла, зі збитими білками.
Форму для запікання змасти невеликою кількістю оливкової олії, влий туди яйця з кальмарами та броколі. Запікай при температурі 160-170 ° приблизно 10-15 хвилин.

Замість кальмару можеш використовувати інше джерело білка, наприклад куряче філе.

4. Шакшука

Пропонуємо приготувати східну страву із яєць на сніданок під назвою шакшука! Варіацій приготування шакшуки дуже багато, ми ж готуватимемо за класичним рецептом. На 2 порції нам знадобиться:

  • 4 курячі яйця
  • 1 середня ріпчаста цибуля
  • 3 стиглих помідора
  • 1 болгарський перець
  • 1-2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • трохи свіжої зелені – кінзи, петрушки
  • ½ чайної ложки зіри та куркуми
  • для пікантності та гостроти половинка перцю чилі
  • сіль та перець за смаком

Максимально дрібно наріж цибулю, обсмажуйте на сковороді на невеликому вогні до м’якого стану та золотистого кольору. Тонкою соломкою або дрібним кубиком наріж болгарський перець, додай до цибулі. Додай вогонь та тушкуй ще 5 хвилин. До обсмажених овочів додай перець чилі, часник, приправи, сіль та чорний мелений перець. Тушкуй ще хвилин 5, не забуваючи помішувати.

Поки все обсмажується, бланшуй помідори. Це дуже просто – зробити хрестоподібний надріз на томаті, опусти овоч на 1-2 хвилини в окріп, потім відразу в крижану воду. Після таких простих маніпуляцій шкірка зніметься дуже легко. Протріть або дрібно наріж м’якоть, відправ на сковороду до інших інгредієнтів. Нехай все разом тушкується на слабкому вогні ще 8-10 хвилин до загускання, доки не випарується зайва рідина.

Акуратно розсунь тушковані овочі й у поглиблення, що утворилися, акуратно влий яйце. Розбий за аналогією всі інші яйця. Обсмажуйте приблизно 4-5 хвилин, поки білок не «схопиться» і не стане білим, а жовток ще буде рідким. Перед подачею прикрась страву свіжою зеленню. Подавати можна прямо на сковорідці.

5. Листковий омлет

Смачний сніданок із яєць, який подають у ресторанах! За смаком цей омлет нагадує страви азіатської кухні, тому якщо тобі подобаються незвичайні поєднання, спробуй це приготувати.

Складові:

  • 2 яйця
  • 2 столові ложки молока
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • пара слайсів шинки
  • четвертинка томату
  • 25 грамів сиру
  • зелень
  • олія для смаження

    Змішай яйце і рідкі інгредієнти, трохи збий. Натрій сир, дрібно наріж помідор і ковбасний виріб. Змасти сковорідку олією, розігрій на середньому вогні. Вилий трохи яєчної суміші, щоб вийшов тонкий коржик. Виклади трохи начинки, зверху накрий підсмаженою частиною омлету. Повторюй ці дії, доки не закінчаться продукти. Листковий омлет хороший і на сніданок, і як закуска.

попередня статтяЯк досвідчені дачники обрізають малину
наступна статтяЧи потрібно видаляти першу квітку у баклажанів та перців
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я