5 міфів про цукор, в які ми досі віримо

0
5 міфів про цукор, в які ми досі віримо
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цукор – продукт, який, мабуть, лідирує за кількістю міфічних оповідей навколо нього, які не мають нічого спільного з реальністю. Ми зібрали лише 5 міфів, проте насправді їх набагато більше.

Цукор – головна причина карієсу

Незважаючи на те, що вживання вуглеводів насправді може призвести до карієсу, цукор – не єдиний продукт, який може руйнувати зуби. Інші вуглеводи, такі як глюкоза та фруктоза, також можуть викликати карієс. Крім того, деякі інші фактори, такі як липкість продукту також впливають на руйнування емалі.

Цукор викликає залежність

Дослідники стверджують, що на даний момент немає жодних доказів, які б підтверджували теорію залежності від цукру. Також немає доказів того, що цукор викликає розлад харчової поведінки.

Цукор – головна причина збільшення ваги

Більшість дієтичних програм радять людям відмовитися від солодощів, бо через них організм набирає зайву вагу. Але дослідження показують, що вживання цукру та продуктів з високим вмістом цукру не впливає на набір ваги, якщо кількість з’їдених калорій не перевищує норми. Незважаючи на те, що солодощі часто більш калорійні, цукор сам не є причиною ожиріння.

Вживання цукру спричиняє діабет

Дослідження показують, що вживання надмірної кількості цукру немає жодного зв’язку з тим, наскільки чутливий організм до інсуліну. Фактичними факторами, які можуть призвести до діабету, є низька фізична активність, зайва вага, жирові відкладення навколо життєво важливих органів та багато іншого.

Цукор стимулює ріст ракових клітин

Якийсь час тому дослідники виявили, що ракові клітини потребують більшої кількості глюкози для харчування та росту, ніж здорові. Так з’явилася ідея про те, що цукор, перетворений на енергію, може призвести до появи пухлин. Але пізніше було виявлено, що ракові клітини можуть знайти доступ до глюкози незалежно від того, їсть людина цукор чи ні. Цукор сам не є причиною раку. Але вживання великих кількостей може призвести до ожиріння, яке, своєю чергою, може збільшити шанси захворювання на рак.

попередня статтяЯкий овоч краще посадити поряд із томатами
наступна статтяСтрижки та укладки для кучерявого і хвилястого волосся
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я