Англійські лікарі назвали небезпеку розігрітого рису

0
Англійські лікарі назвали небезпеку розігрітого рису
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Страви із цього злаку краще з’їдати свіжими, попереджають медики. Люди на всіх континентах із задоволенням їдять рис уже дев’ять тисяч років. Його варять особливим чином, щоб зліпити роли; готують нашвидкуруч у пакетиках; рисову кашу подають на обід у школах та дитсадках… За статистикою, в середньому кожен мешканець Землі з’їдає 57 кг цієї крупи на рік.

Подробиці

Сьома частина населення Землі зайнята у виробництві та обробці рису, тому цей злак — найбільший «роботодавець» у світі.

Найбільше рису виробляють в Індії, Китаї та Індонезії. Споживання рису найвище у перерахованих вище трьох азіатських країнах.

Про корисні властивості рису написано чимало. Але нещодавно у Великій Британії з’ясували, що розігрітий рис може становити серйозну небезпеку для здоров’я. Про це повідомляє Національна служба охорони здоров’я королівства.

Справа не в процесі розігріву, а в тому, як продукт зберігався до цього. У рисі містяться спори потенційно небезпечної бактерії – воскові бацили. Якщо після приготування страва постоїть за кімнатної температури, ці спори розвинуться в бактерії. З’ївши таку страву, можна заробити розлад травлення, діарею та нудоту.

Неприємні симптоми можуть з’явитися вже через годину-півтори після того, як ви з’їли зіпсований рис.

Тому приготовлену крупу краще відправити в холодильник одразу після того, як вона охолоне. А з’їсти продукт бажано протягом доби, розігріваючи не більше одного разу.

попередня статтяЯк виростити «цукрові» томати
наступна стаття“Секретний” спосіб швидко почистити ківі без ножа
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я