5 простих порад, що почати робити вже зараз для легкого схуднення до літа

0
5 простих порад, що почати робити вже зараз для легкого схуднення до літа
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Готуй сани влітку, а фігуру до відпустки… взимку! Разом з лікарем розбираємо, як без стресу та шкоди для власного організму досягти постаті мрії.

Схуднення – набагато складніший процес, який стосується всіх систем нашого організму. Як скинути вагу без стресів і надовго утримати результат, ми запитали лікаря-ендокринолога, Петренко Віталіну.

Схуднення – це не косметологічна процедура з wow-ефектом

Перш ніж почати худнути, варто правильно настроїти своє мислення. Найчастіше ми худнемо у ситуаціях, коли потрібно особливо добре виглядати – перед важливими заходами чи відпусткою.

Однак завжди варто пам’ятати, що схуднення – це не косметологічна процедура, яку ми робимо “в моменті”, щоб добре виходити на фото та ловити захоплені погляди.

Зниження ваги зачіпає всі процеси нашого організму. Різкі стрибки як сильного дефіциту калорій чи екстремальних фізичних навантажень позбавляють його можливості поступово переналаштуватися і перерозподілити ресурси тіла. Ти відчуваєш стрес і організм його теж відчуваєш. Зрештою, всі опиняються у програші.

Щоб зробити процес схуднення максимально комфортним для тіла, рекомендується розпочинати задовго до запланованої відпустки. За цей час ти зможеш виробити корисні звички та привести тіло до постійної, здорової та приємної ваги.

Основа всього

Детокс після зими – це концепція, заснована на ідеї очищення організму та відновлення його балансу. Його метою є покращення обміну речовин, зниження ваги та підвищення загального стану здоров’я.

На відміну від популярних детокс-програм, він передбачає радикального обмеження їжі чи тривалого голодування. Натомість він заснований на наукових принципах і стратегіях, які допомагають організму ефективно функціонувати в умовах міжсезоння.

В основі, звичайно ж, лежать два основні принципи, які допоможуть розпочати програму – це харчування та фізична активність.

Збалансоване харчування включає правильне поєднання білків, вуглеводів і жирів, а також достатню кількість поживних речовин. Їх багато в овочах, цілісному зерні, рибі та птиці.

Овочі та фрукти також є важливим компонентом детоксу. Вони багаті на поживні речовини, а також волокна, які допомагають поліпшити травлення та контролювати апетит. Дослідження показують, що збільшення споживання овочів та фруктів пов’язане зі зниженням ризику розвитку ожиріння та метаболічних захворювань.

Також разом із коригуваннями харчування, рекомендується одразу включити до свого режиму різні види активності: прогулянки на свіжому повітрі, заняття у тренажерному залі чи домашні тренування.

Про що ти не знала

Харчування та фізична активність – далеко не єдині аспекти плавного схуднення без стресу. Нижче ми зібрали для тебе топ із найважливіших порад, які допоможуть скинути вагу без зривів та жорстких поневірянь.

Постарайся налагодити режим сну і менше нервувати

Стрес активує гормональні та нейрохімічні механізми, які можуть сприяти набору ваги. Один із ключових гормонів, пов’язаних зі стресом, — кортизол. Підвищені рівні кортизолу, характерні для стресових ситуацій, можуть призвести до посилення апетиту та підвищення споживання їжі, особливо висококалорійної та багатої на вуглеводи.

Ми розглядаємо дію хронічного, затяжного стресу, який призводить не тільки до виснаження нервової системи та порушення сну, але й сприяє нагромадженню жиру в ділянці живота.

Один з гормонів, пов’язаних з регуляцією апетиту та насичення – це лептин. Він, своєю чергою, тісно пов’язані з якістю нашого сну. Його недолік може призвести до порушення чутливості рецепторів до рівня лептину, що викликає відчуття голоду та підвищує бажання споживати висококалорійну їжу.

Крім того, недолік сну може підвищити рівні греліну – гормону, який стимулює апетит і підвищує бажання споживати їжу, особливо багату на вуглеводи та жири.

Щоб уникнути неприємних наслідків, важливо слідувати регулярному режиму сну та застосовувати стратегії управління стресом, такі як медитація, йога або глибоке дихання.

Приймай магнієві ванни

Магнієва сіль широко відома, як доступний засіб для розслаблення та схуднення. Однак тут варто зазначити, що ефект зниження об’ємів тіла триває не надто довго. Магній, як і будь-яка сіль, витягає з організму воду. Однак поступово вона повертається. Тому сподіватися на сіль як засіб для схуднення не варто. Це, швидше, може стати приємною щотижневою процедурою, що коригує і розслаблює.

Для проведення магнієвої ванни достатньо додати близько 1-2 чашок магнієвого сульфату в теплу воду і добре розмішати, щоб сіль повністю розчинилася. Потім можна прийняти ванну протягом 20-30 хвилин.

Пий достатню кількість води

Багато хто забуває пити достатню кількість води, проте гідратація залишається важливим аспектом детоксу та підтримання оптимального обміну речовин. Рекомендується пити щонайменше 8 склянок води протягом дня.

Здай аналізи та пройди обстеження щитовидної залози

Дефіцит чи надлишок певних речовин у нашому організмі також може спричинити набір ваги. Коригування допоможуть переналаштувати організм, і зробити процес схуднення ще легшим та приємнішим.

Нижче два найважливіші чек-апи:

  • Рівень глюкози: зимовий період часто супроводжується підвищеним споживанням їжі, особливо солодощів та вуглеводів. Перевірка рівня глюкози у крові може допомогти виявити ранні ознаки діабету чи порушень обміну вуглеводів.
  • Обстеження щитовидної залози: щитовидна залоза відіграє важливу роль у регуляції обміну речовин. Зимовий період може спричинити її функцію. Обстеження щитовидної залози, включаючи вимірювання рівня гормонів щитовидної залози (Т3 вільний, Т4 вільний, ТТГ) допоможе виявити можливі порушення.
попередня статтяГотуємо французьке пісочне печиво: простий та вишуканий десерт до чаю
наступна статтяЧи потрібно мити сухофрукти перед вживанням: відповідь на популярне питання
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я