Як лікувати та запобігати герпесу натуральними засобами

0
Як лікувати та запобігати герпесу натуральними засобами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Герпес на губах – проблема для багатьох людей. Чим він викликається та які фактори можуть спровокувати його появу. А також, як лікувати та запобігати герпесу на губах натуральними засобаи розповісо в цій статті.

Герпес – що це?

Ті бульбашки, які ви бачите на своїх губах – це витівки вірусу Herpes simplex.

Цей вірус живе в наших нервових клітинах в пасивному стані і не починає проявлятися, поки наш імунітет “не здає свої позиції”. Щойно імунітет слабшає, цей спритний вірус одразу ж проявляє себе у вигляді ранок на обличчі. Найчастіше уражаються губи, іноді висипає біля носа або на щоках.

Позбутися цього вірусу неможливо. Проте можна дуже ефективно його контролювати. За статистикою, близько 75% людей мають вірус герпесу і багато хто навіть не підозрює про це.

Що провокує висип Герпесу на губах?

Тим, хто страждає від герпеса на губах до болю знайоме те відчуття чутливості і сверблячки в місці, де скоро з’явиться бульбашка, яка з часом підсохне і пропаде. Зазвичай процес займає близько 7-10 днів.

Чинники, які провокують активність вірусу герпесу:

  • Стрес, який головним чином веде до ослаблення імунітету
  • Перегрівання чи обгорання на сонці
  • Депресія
  • Порушення гормонального балансу
  • Харчові алергії
  • Кислотний pH баланс організму, який виникає, знову ж таки, через стрес, втому, хвороби і т.д.
  • Нестача Вітаміну В12, Фолієвої кислоти або Заліза
  • Зубна паста, що містить Натрій Лауріл Сульфат (Sodium Lauryl Sulfate), токсичний хімікат та канцероген, який часто додають у косметику
  • Вірус герпесу для свого розвитку та розмноження потребує амінокислоти — аргініна. Саме тому, продукти, багаті на аргінін можуть провокувати висипання Герпесу на губах.

Як лікувати та запобігати герпесу на губах натурально?

  • Найголовніше, мабуть, це зміцнити свій імунітет. Саме під час його ослаблення герпес і з’являється на губах. Починайте зміцнювати свій імунітет, починаючи із кишечника, адже саме там знаходиться 80% усієї нашої імунної системи. Їжте більше продуктів, багатих на пробіотики – домашній кефір, йогурт, квашена капуста, чайний гриб або приймайте пробіотики в капсулах. Пийте сульфатно-магнієві води для природного очищення кишечника та організму.
  • Уникайте продуктів, багатих на амінокислоту аргінін, які активують вірус герпесу — шоколад, зерна, крупи, насіння, горіхи та квасолю.
  • Вживайте більше продуктів, багатих на іншу амінокислоту — лізин. Коли вірус не може знайти достатньо Аргініна для свого розвитку, він переходить у свою неактивну, сплячу стадію. М’ясо, молочні продукти, сир, яйця та риба багаті на Лізин.
  • Контролюйте стрес. Позбутися його повністю навряд чи вийде, але навчитися правильно розслаблятися і «відпускати» обов’язково потрібно. Стрес — найчастіший провокатор розвитку багатьох хвороб. Йога, медитація, заняття улюбленою справою або навіть прогулянки на свіжому повітрі допомагають знизити рівень стресу у повсякденному житті. Також, у багатьох людей дефіцит найважливішого антистрес мінералу — магнію. Збалансуйте рівень магнію і світ навколо не здаватиметься таким сірим.
  • Приведіть в норму вітамін Д, який життєво необхідний для міцної імунної системи, але в дефіциті у більшості людей. При тривалому знаходженні на сонці завжди користуйтесь натуральним засобом захисту від сонця. Обгорання стимулює активацію вірусу герпесу.
  • Замініть зубну щітку, тому що на ній залишається вірус герпесу.
  • Приймайте натуральний антибіотик – ефірна олія материни, ефективний і безпечний засіб. По 2 краплі в чайній ложці оливкової олії 2 десь у день, протягом 2-х тижнів.
  • Намагайтеся їсти більше часнику.
  • Вживайте більше зеленого салатного листя, типу шпинату. Вони багаті на хлорофіл, який необхідний для детоксикації наших клітин.
  • Їжте і готуйте на кокосовому маслі, яке має антивірусну властивість.

До лікування та запобігання Герпесу на губах потрібно підходити комплексно. Зміцнюйте свій імунітет і боріться з цим вірусом натуральними, природними засобами, які в даному випадку набагато ефективніші за лікарські препарати.

попередня статтяЯк правильно нарізати гриби для супу
наступна статтяЯк приготувати картоплю “як у Макдональдсі”
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я