5 способів перестати заїдати стрес: поради психологів

Підпишись на нас:

Як було б просто жити, якби їжа була просто паливом для нашого тіла! На жаль, вона працює інакше: ти напевно знаєш, як добре допомагає пакетик чіпсів чи плитка шоколадки після сварки чи напруженого робочого дня.

Якщо емоційне переїдання заважає тобі схуднути або покращити здоров’я, то кілька способів з ним впоратися.

Випий склянку води

Як пояснює психолог Крістін Селіо, якщо ти розумієш, що нервуєш, і пориваєшся з’їсти щось смачне, щоб заспокоїтись, почати треба зі склянки води: дуже часто ми приймаємо за голод чи стрес звичайну спрагу.

Завари ароматний чай

«Якщо у мене є кухоль, трохи окропу, чай, паличка кориці та ложка меду, то у мене є все, що треба, щоб приборкати потяг до солодкого під час стресу. Клінічно доведено, що кориця дозволяє контролювати рівень інсуліну», — каже автор книги «Їж усвідомлено» Сьюзан Альберс.

Не любиш корицю? На думку доктора медичних наук Джесіки Левінсон, підійде будь-який інший ароматний чай, який можна пити повільно, зосередившись на його запаху та смаку – така медитація допоможе тобі заспокоїтися.

Почисти мандарин

За словами Сьюзан, чистка мандарина – це своєрідна міні-медитація: тобі доведеться кинути все, що ти робиш, і задіяти обидві руки. Також запах цитрусових має заспокійливий та розслаблюючий ефект: для максимального ефекту чисти мандарин повільно, глибоко вдихаючи його аромат.

Відвернися

Сильне бажання з’їсти щось солодке під час стресу не триває довго — фактично, тобі треба потерпіти 10 хвилин, і воно пройде. Відверни себе від думок про їжу: відправ комусь текстове повідомлення, запусти гру на смартфоні, помалюй, помий пару тарілок, навіть якщо в тебе є посудомийна машина – це допоможе мозку переключитися.

Прийми гірчичну ванну

«Гірчичний порошок багато століть використовується, як зігріваючий засіб. Ванна з кількома ложками гірчиці та ефірною олією лаванди — це миттєвий дзен, який восени чи взимку стане чудовою альтернативою походу за шоколадними цукерками до магазину», — каже Альберс.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...