...

Поставте їх у спальні: три кімнатні рослини, які корисні для здоров’я

Підпишіться на нас:

Кімнатні рослини покращують якість повітря та є справжньою прикрасою в інтер’єрі. А чи хтось замислювався над тим, які саме рослини потрібно розміщувати в себе спальні?

Є 3 кімнатні рослини, які не лише доповнюють інтер’єр, а й дуже позитивно впливають на здоров’я.

Лаванда

Лаванда – це не тільки красива рослина з приємним ароматом, а й потужний антидепресант.

Її заспокійливий запах здатний знижувати рівень стресу та тривожності, що робить її ідеальним вибором для спальні.

Фахівці вже давно відзначають, що аромат лаванди сприяє більш глибокому та спокійному сну, а також допомагає зняти напругу та покращити настрій. Лаванду можна сміливо розміщувати на вікні в спальні чи тумбі біля ліжка. При цьому потрібно пам’ятати, що ця рослина вимагає дбайливого догляду.

Алоє

Алоє – це одна з найкорисніших рослин для домашнього використання. У народній медицині ця рослина використовується не випадково, а її позитивні властивості виділяють багато хто.

Ще одна позитивна властивість цієї рослини полягає в тому, що вона здатна очищати повітря від шкідливих токсинів та зволожувати його.

Значним бонусом ще й є те, що алоє  вимагає мінімум догляду за собою. Тому його сміливо можна вибирати людям, які не вміють доглядати за кімнатними рослинами. З мінусів можна назвати не зовсім естетичний зовнішній вигляд алоє, через що ця рослина, на жаль, не дуже користується попитом.

Фікус

Всі різновиди фікусів можна по праву назвати однією з найпопулярніших рослин на даний момент, яка ідеально підходить для спальні. Фікус здатний поглинати такі шкідливі речовини з повітря як бензол, толуол, формальдегід та інші.

Саме це робить його ефективним очисником повітря. Фікус також сприяє зволоженню повітря, що особливо важливо у сухих приміщеннях з кондиціюванням або опаленням.

Розміщувати фікус краще на вікні. Важливо, щоб рослина отримала належну кількість світла. Також варто пам’ятати про те, що фікус хоч і не вибаглива рослина, але все таки деякі нюанси в догляді є, важливо їх знати та дотримуватися їх в догляді за рослиною.

Лаванда, алоє та фікус – це лише кілька прикладів рослин, які ідеально підходять для спальні. Є ще багато видів рослин, про які напишемо в інших публікаціях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я