“Секрет” смачних пельменів: що потрібно додати до тіста

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато господинь воліють готувати пельмені самостійно. Перевагою домашньої страви перед напівфабрикатом є яскравіший і цікавіший смак. Досягається він за рахунок правильного підходу до приготування тіста та використання якісного м’яса. Якщо виправити магазинні пельмені вже не можна, то при створенні «своїх» страв всі нюанси можна врахувати спочатку. Так, пельмені вийдуть неймовірно апетитними, якщо додати до борошна один простий інгредієнт.

Важливий компонент тісту

Стандартний комплект компонентів пельменного тіста відомий. Це борошно, яйця, олія, сіль, цукор і, звичайно ж, вода.

Особливу увагу слід звернути на останній інгредієнт. На перший погляд здається, що за допомогою цієї простої рідини навряд чи можна відрегулювати смак майбутнього страви.

Насправді якість пельменів сильно змінюється в залежності від температури води. Далеко не всі господині знають, що тісто для знаменитої страви потрібно готувати на основі холодної і навіть крижаної води.

Якщо температура рідини низька, то для борошняної основи буде характерна гладкість і ніжність. А це обов’язкова умова приготування смачної страви.

Крім того, не виникне проблем із розкочуванням тіста. Воно буде дуже пластичним. Пельмені збережуть ідеальну форму навіть у окропі.

Співвідношення інгредієнтів

Не слід забувати і про правильний обсяг кожного компонента. На 200 мілілітрів крижаної води – дві склянки борошняного інгредієнта та пару столових ложок олії.

Крім того, на цю кількість потрібно витрачати максимум 1 куряче яйце. Не варто переборщувати і зі спеціями: у тісті має бути трохи солі (1 ч. л.) і не більше однієї щіпки цукрового піску.

попередня статтяЯкі хвороби лікують полином
наступна статтяВід болю в суглобах допоможе харчовий желатин
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я