...

Набряки та переїдання: як наш організм реагує на дефіцит білка

Підпишись на нас:

Білок потрібний для нормального функціонування організму. Якщо ви не рахуєте КБЖУ в раціоні або дотримуєтеся вегетаріанського харчування, ви в зоні ризику. Основні ознаки того, що вам час заповнити дефіцит корисного елемента.

Вам постійно хочеться їсти

Щойно був обід, а ви знову поглядаєте на холодильник? Ви можете відчувати легкий голод від одного прийому їжі до іншого, але сильне бажання з’їсти що-небудь кожні півгодини це вже проблема. Одна з причин такої поведінки – нестача білка. Білок контролює рівень цукру та допомагає зберігати почуття ситості надовго. До того ж достатня кількість білка в організмі знижує потребу у шкідливих солоних та солодких продуктах.

Ваш обмін речовин сповільнюється

Якщо ми їмо мало білкових продуктів, організм втрачає м’язову масу. Чим менше м’язів, тим нижча швидкість метаболізму. Як не дивно, але саме тіло підкачане допомагає нам худнути і спалювати калорії. Оптимальна кількість білка на добу – 0,8 грама на кілограм маси тіла.

Вам важко зосередитись

Погано запам’ятовуєте нову інформацію і постійно відволікаєтесь? Можливо зниження концентрації пов’язане з дефіцитом білка в організмі. Як це працює? Білок – важливий елемент, який бере участь у процесах утворення гормонів та ферментів. Вони, своєю чергою, впливають на якість роботи мозку.

Ваші рани та травми повільно гояться

Білкові сполуки також беруть участь у процесі загоєння та відновлення шкіри. Дефіцит білка в організмі призводить до поганого кровообігу та тривалого загоєння нових травм та ран. До того ж, коли ви виключаєте білок із раціону, знижується щільність кісток, що підвищує ризик частих переломів.

У вас з’являються набряки

Альбумін – це вид білка, який міститься у крові людини. Його завдання – регулювати кількість рідини в організмі. Дефіцит білка призводить до зниження альбуміну. В результаті все тіло починає набрякати.

Ваші нігті часто ламаються

Організм завжди працює за принципом – насамперед потрібно забезпечити харчуванням життєво важливі органи. Волосся і нігті не входять до цієї категорії, тому будь-який дефіцит позначається в першу чергу на здоров’я нігтів і волосся. Якщо помітили, що волосся стало тьмяним, а нігті почали шаруватись, збільшіть кількість білка в раціоні.

Їжте достатню кількість білкових продуктів. Слідкуйте за рівнем вітаміну D в організмі та деяких вітамінів. Здавайте аналізи, щоб дізнатися, чи вистачає вітамінів групи B.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Що робити, щоб букет півоній довго стояв у вазі

На клумбах вже поччали квітнуть півонії. Букет цих неймовірних...

Як приготувати кабачкові панкейки: смачний сніданок гарантовано

Скоро розпочнеться сезон кабачків. Тоді вони будуть фаворитами на...

Чим швидко відмити руки після ягід шовковиці

Вже починають достигати шовковиці. Любителям поласувати смачними ягодами у...

Як швидко приготувати яблучний штрудель з лаваша

Цей низькокалорійний десерт дуже легко й швидко готувати. Головне,...

Як застосувати з користю свіжоскошену газонну траву

Якщо плануєте косити газон й не знаєте де з...

Як відварити креветки, щоб подати їх на закуску до напоїв

Креветки можна й просто відварити у воді з сіллю,...

З Jerry Heil у Франції стався не тільки Каннський кінофестиваль: співачка приголомшила опублікованими фото

Після завершення «Євробачення 2024» до України повернулася лише alyona...