Чому господаркам не варто користуватися алюмінієвою фольгою

1
Чому не варто користуватися алюмінієвою фольгою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У чому полягає проблема такої багатофункціональної і незамінної речі? Ну, хоча б у тому, що вона містить у собі алюміній, накопичення якого в нашому тілі призводить до таких страшних захворювань, як рак грудей та хвороба Альцгеймера!

Що таке алюмінієва фольга?

Це тонкі металеві листи, отримані із алюмінію. Фольга буває різною і може містити від 92% до 99% чистого алюмінію. Алюміній – це один з найпоширеніших металів на Землі. Нашому тілу не потрібен алюміній, воно здатне спокійно обходитися без нього. У здорових людей цей важкий метал спокійно виводиться нирками, не викликаючи жодних ускладнень. А в інших організм не справляється і починає його накопичувати в органах і тканинах.

Чим шкідлива алюмінієва фольга?

У великих кількостях алюміній є токсичним і для абсолютно здорових людей. При проведенні багатьох досліджень було доведено, що при навіть мінімальному нагріванні фольга починає випускати алюміній назовні і якщо фольга стикається, наприклад, з їжею, то цей важкий метал починає вбиратися в неї. І потім, коли ми вживаємо цю їжу, потрапляє в наше тіло.

  • Алюміній має здатність накопичуватися в легенях, нирках, щитовидній залозі та головному мозку, провокуючи розвиток низки різноманітних захворювань.
  • Уповільнює зростання та розвиток клітин.
  • Фольга – це нейротоксин, який атакує нервову систему; у людей, які страждають на хворобу Альцгеймера в тканинах головного мозку, знаходять відкладення алюмінію, внаслідок чого вчені припускають, що саме надлишок алюмінію в тілі — і є перший поштовх до розвитку цієї страшної хвороби.
  • Більшість жінок із злоякісними пухлинами грудей знаходять відкладення цього важкого металу в лімфатичних вузлах, близьких до грудей.

Де ще може бути алюміній?

Цей важкий метал оточує нас скрізь: у повітрі, у ґрунті, у воді, але зазвичай у дуже малих, безпечних концентраціях. Проблеми починаються тоді, коли ми починаємо самі себе оточувати, речами, багатими на алюміній.

  • Алюмінієвий посуд. Багато людей досі не знають про шкоду алюмінію. Тому, якщо у вас ще й досі є алюмінієвий посуд – не шкодуйте, викидайте!
  • Антиперспіранти – дезодаранти містять велику кількість алюмінію, що всмоктується через шкірні пори! Не забувайте, що все, що ви наносите на шкіру, потрапляє всередину і у випадку з алюмінієм ще й накопичується!
  • Багато засобів для догляду за шкірою, шампуні, кондиціонери, декоративна косметика.
  • Більшість лікарських препаратів, особливо ті, які клятвено обіцяють позбавити печії.
  • А також майже всі вакцини.

Чим можна замінити алюмінієву фольгу?

Перше, що спадає на думку, це звичайно ж пергаментний папір. Пергаментний папір не скрутиш легко на всі боки, як фольгу і вона пропускає через себе, все що можна. Але її можна використовувати у кілька шарів.

Хоча ще немає доведених досліджень, що при звичайній температурі фольга «заражає» їжу алюмінієм, можете підстраховуватися і загортати продукти в пергаментний папір, а зверху вже у фольгу.

Алюмінієва фольга річ, безумовно, корисна на кухні, але не настільки безпечна, тому тримайте її подалі від безпосереднього зіткнення з їжею.

попередня статтяКоли солити фарш, щоб котлети вийшли “соковитими” та смачними
наступна статтяЩо робити, якщо розсада переростає
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

  1. Шановна авторко.
    Перш, ніж писати такі статті освіжіть свої знання зі шкільних курсів хімії та фізики: алюміній не є важким металом; побутова духова шафа не дає такої температури, щоб із фольги щось виділялося; оксид алюмінію інертний.
    А ще почитайте актуальну інформацію про склад вакцин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я