3 ситуації, коли краще зробити медичний педикюр і відмовитися від звичайного

Підпишись на нас:

Медичний педикюр має багато відмінностей від класичної процедури в салоні краси. Але іноді ногам потрібен саме він – тоді як стандартний педикюр не тільки не вирішує наявні проблеми, а й посилює стан стоп та нігтів.

Лікувальний педикюр – це гігієнічна процедура на стику медичного та косметологічного впливу на нігті, навколонігтьові тканини, шкіру пальців ноги та всієї стопи.

Батьківщиною сучасного медичного педикюру та подології вважається Німеччина. Однак про процедуру відходу з елементами лікування ніг було відомо ще з часів Стародавнього Єгипту та Китаю. Там стопи вважалися символом здоров’я та сполучною ланкою всього організму, а їхній доглянутий вигляд був показником соціального статусу та здоров’я.

Правда, доглянутість – це не тільки про гладкість п’ят і вибір гарного лаку для нігтів. Медичний педикюр вирішує більше проблем, ніж класична методика, якою володіють нейл-майстри практично у будь-якому салоні краси.

Головне завдання звичайного педикюру – естетична. Майстер приділяє велику увагу формі нігтьової пластини, дизайну її покриття, виконує процедури догляду за шкірою стоп.

Медичний педикюр – це апаратна обробка нігтьової пластини, кутикули, натоптишів, гіперкератозу, а також ортоніксія (напрямок подології, що займається усуненням врослого нігтя за допомогою титанових ниток або пластин) з урахуванням особливостей кожного пацієнта.

Результат медичного педикюру може виглядати на фініші неестетично, адже іноді доводиться проводити висічення, зачищення нігтьової пластини, ураженої мікозом (нігтьова грибкова інфекція) або при оніхолізисі (відшарування нігтя від нігтьового ложа).

Часто при лікувальному педикюрі виконується видалення стрижневої мозолі. Процедури можуть повторюватися кілька разів до моменту одужання. У результаті пацієнт позбавляється болю та дискомфорту в стопах. Поруч із існують особливі стану, у яких медичний педикюр служить профілактикою розвитку ускладнень і рекомендується щодо регулярної основі.

  • З погляду ендокринолога, процедура догляду за стопами при цукровому діабеті набуває ще й важливого значення для пацієнтів з високим ризиком ушкодження стоп при хворобі.
  • У пацієнтів з ожирінням можуть виникати болі та дискомфорт у стопах через тріщини, врослі нігті та гіперкератоз у місцях найвищого тиску. Це заважає виконувати фізичні навантаження, необхідні для зниження ваги. Деформація пальців, потовщення нігтів, тріщини на області п’яти можуть стати причиною відмови від фізичної активності.
  • Пацієнти з ревматоїдним поліартритом страждають від деформацій суглобів стоп, що може призводити до нефізіологічного тиску на стопу, розвитку натоптишів, трофічних змін. Такі люди також потребують медичного педикюру

Усі добре знають, як боляче пройти дистанцію, якщо щось на стопі болить чи натирає. Тому здорові люди також можуть скористатися можливостями медичного педикюру, якщо виявлять у собі описані вище проблеми. Процедура виконується в комфортних умовах у спеціальному кріслі, фахівець оглядає стопу під збільшенням та з достатнім освітленням.

Виконувати медичний педикюр може фахівець-подолог, навчений за спеціальною програмою. Це не обов’язково має бути лікар: найчастіше його роблять медичні сестри, знайомі з анатомією, будовою стопи.

Повноваження подолога обмежуються оглядом, оцінкою наявності або відсутності мікозу, гнійного запалення, обробкою з використанням космецевтики (спеціальні косметичні речовини для пом’якшення шкіри, зволоження нігтьової пластинки, антисептики). Процедура абсолютно безболісна, безпечна. При необхідності подолог направить пацієнта до хірурга або дерматолога для призначення адекватного лікування, про цю можливість теж не слід забувати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...

Смачний салат з кисломолочного сиру з овочами: корисний рецепт

Для того щоб бути здоровою людиною, потрібно дотримуватися принципів...

Секретний спосіб посадки помідорів: урожай гарантований

Томати є культурою вимогливою. Їй потрібна освітлена сонцем територія,...

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...

Вся правда про банани: кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні...

Потрібна 1 крапля, щоб герань безперервно цвіла

Неправильний догляд за геранню призводить до того, що відома...