...

Як приготувати торт “Медовик”: простий та смачний рецепт

Підпишіться на нас:

Торт “Медовик” у багатьох асоціюється з новорічними святами та спогадами про дитинство. Адже саме цей десерт наші бабусі та батьки готували до Нового року, чи на День народження. Тортик прикрашали пишним, м’яким і дуже солодким кремом. Всі, хто спробував десерт хоча б раз, запам’ятали його довгі роки.

Подробиці

Багато господинь бояться самостійно готувати торти. А даремно. Адже спекти торт «Медовик» набагато простіше, ніж інші кондитерські вироби. Основні витрати часу йдуть на приготування коржів – на готування тіста потрібно від півгодини до 60 хвилин. Десь годину його охолоджують і ще стільки ж випікають коржі. Про крем і говорити не варто – робиться він легко, швидко і дуже просто.

Інгредієнти для медових коржів:

  • цукор-пісок – 220 грам
  • борошно пшеничне (вищий сорт) – 400 грам
  • вершкове масло (без рослинних жирів) – 100 грам
  • харчова сода – 1 чайна ложка
  • поварена сіль – щіпка
  • рідкий мед – 2 столові ложки
  • яйця курячі (першої категорії) – 2 штуки.

Для крему:

  • масло вершкове – 1 пачка (250 г)
  • сметана (мдж – 20%) – 300 мл
  • цукрова пудра – 180 грам
  • для прикраси – мед та шоколад.

Приготування:

Щоб зробити торт “Медовик”, для початку потрібно приготувати тісто. Для цього в каструлю з товстим дном розбийте яйця, додайте цукор, сіль та збийте міксером яєчну масу до утворення пишної піни. Збивати яйця на високій швидкості досить 2-3 хвилини.

Далі додайте до отриманої суміші масло (розморожене), мед – перенесіть посуд на плиту, встановіть середню потужність вогню, дочекайтеся першої стадії закипання. Потім додайте соду і зніміть з вогню.

Щоб маса випадково не пригоріла, ретельно помішуйте силіконовою лопаткою по дну каструлі. Тепер додайте просіяне борошно, і замісіть тісто – спочатку змішайте все в каструлі, а потім розімніть руками на дошці.

Коли тісто буде готовим, розріжте його на 10 частин, скачайте кульки. Основу для торта охолодіть у холодильнику – достатньо потримати 1 годину. За цей проміжок часу тісто повністю охолоне, відпочине та ущільниться.

Шматочки охолодженого тіста викладіть на дошку для нарізки овочів, заздалегідь припудрену борошном, візьміть качалку і розкачайте за допомогою цього інструменту тісто в тонкий шар. Надайте пластам ідеально-круглу форму – кришкою каструлі придавіть тісто, краї обріжте ножем.

Духовку розігрійте до 180 градусів за Цельсієм. Поки вона нагрівається, на деку розподіліть папір для випікання, викладіть перший корж. По черзі випікайте коржі до готовності – достатньо їх потримати в духовці 4 хвилини за середньої потужності. Готові коржики складіть на рівну поверхню. Якщо є нерівні краї, підрівняйте їх гострим ножем.

Тим часом приготуйте крем для майбутнього торта. Для цього м’яке масло (заздалегідь прогрійте до кімнатної температури) перекладіть в каструльку, насипте цукрову пудру – збивайте до тих пір, поки маса не побіліє і стане повітряною (приблизно 5 хвилин).

В масляну основу додайте сметану (вона має бути прогріта до кімнатної температури), збийте міксером на високій швидкості. В результаті вийде однорідний, гладкий, ніжний і дуже смачний крем.

Складання торта. Візьміть плоску тарілку, налийте трохи меду і викладіть перший корж. Розподіліть крем на коржах, а потім складіть з них торт. Прикрасьте верхню частину торта кремом, медом, крихтою та тертим шоколадом. Відправте десерт на просочення в холодильник мінімум на 15 хвилин.

Смачного.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я