Домашня м’ята цілий рік: росте без заморочок

0
Домашня м'ята цілий рік: росте без заморочок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ароматну м’яту можна посадити вдома і пити цілий рік натуральний чай, що не тільки заспокоює, а й має приємний смак. Для того, щоб не заморочуватися з вирощуванням м’яти, треба садити дикорослу. Вона більш ароматна у сухому вигляді.

Подробиці

Така м’ята не примхлива у вирощуванні. Коренева система звичайної, простої м’яти розвинена так, що легко може укорінитися в новому ґрунті.

Проте для того, щоб розвиток рослини відбувався без стресу, треба викопувати “на лопату” і садити разом із рідною землею.

Лунка під м’яту має бути 20-30 см, добре залита водою. Краще саджати її під фруктовими деревами, щоб була помірна тінь.

Перший місяць полив має бути регулярним (тричі на тиждень), щоб м’ята пустила молоді корінці і швидко вкорінилася на постійному місці.

Вже через 1-1,5 місяця можна буде зібрати перший врожай на чай. Не забувайте, що в м’яті корисні не лише листочки, а самі стебла, тому сушіть в цілому вигляді.

попередня статтяЯк зберігати свіжу зелень у холодильнику до 1 місяця
наступна статтяЯк правильно готувати гречку: секрети ідеальної каші
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я