Як позбавитися лупи “раз і назавжди”

0
Як позбавитися лупи раз і назавжди
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лупа – одна з тих проблем, приховати які неможливо. Якщо вона є, про це буде відомо всім, оскільки «сніг» на ваших плечах приховати неможливо. Ну, хіба що тільки вилікуватись.

Саме вилікуватися, тому що лупа – це не тільки естетична проблема, але і справжнісіньке грибкове захворювання, що викликається грибком Malassesia. А назва самого захворювання – себорейний дерматит, порушення природного циклу відлущування клітин шкіри голови.

Чому з’являється лупа?

Причини можуть бути різними – загальний стан організму, гормональний дисбаланс. Велика і роль спадковості. Тобто, якщо у вашого батька була лупа, то з великою ймовірністю можна припустити, що вона буде і у вас.

Особливо слід сказати про лупу у підлітків. Як правило, у цьому віці лупа з’являється у зв’язку з гормональними змінами та швидко минає.

Чи небезпечна лупа чи це виключно естетична проблема? На жаль, не лише.

Себорейний дерматит, крім рясного «снігопаду», надає волоссю нездорового вигляду та викликає свербіння шкіри голови.

Як боротися з лупою

Головне у боротьбі з лупою – дієта. Намагайтеся їсти менше жирного та солодкого, віддаючи перевагу нежирним кисломолочним продуктам. Не будуть зайвими загальнозміцнюючі вітаміни.

Що ж до спеціальних засобів, то в аптеці є маса лікувальних шампунів для лікування лупи. І зарубіжного та вітчизняного виробництва. Всі ці шампуні спрямовані на те, щоби ефективно боротися з лупою вже з першого застосування. Вони знімають подразнення шкіри, перешкоджають випаданню волосся та його ламкості. Ваші бажання та наполегливість, а також лікувальний шампунь допоможуть повернути вашому волоссю колишній блиск, красу та силу.

попередня статтяЯк зробити так, щоб петунія була “пишною”
наступна статтяЩо додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я