...
ГоловнаКулінарія5 простих порад варіння макаронів, які запобігають їх злипанню

5 простих порад варіння макаронів, які запобігають їх злипанню

Підпишіться на нас:

Макарони – це один із найпростіших гарнірів у приготуванні. Але навіть тут не все так просто. Адже можна приготувати макарони так, що вони просто злипнуться і будуть дуже несмачними. Пропонуємо розібратися в нюансах приготування макаронів. Давайте розглянемо кілька найпростіших секретів виготовлення макаронних виробів.

1. Вибираємо макарони для варіння

Класичні макарони – це борошно та вода. Також у складі допускаються яйця та натуральні барвники.

Наприклад, пофарбувати макарони можна за допомогою соку томатів або шпинату. Необхідно відмітити, що макарони бувають найвищого або першого сорту. Ще вони бувають цільнозернові та з твердих сортів.

2. Скільки можна зберігати макарони

На упаковці макаронних виробів повинен вказуватися термін, скільки їх можна зберігати. Тільки тут багато залежить саме від конкретного виробу.

Є макарони, які можна зберігати один рік. Але є й такі, що зберігаються протягом трьох років. Але потрібно знати, що для їх тривалого зберігання необхідно щоб упаковка була щільно закрита. Якщо ви вже відкрили її, необхідно перекласти макаронні вироби в банку або контейнер, а потім щільно закрити кришкою.

3. Час варіння

Ви вибрали та придбали потрібні для себе макарони і принесли їх додому. Настав час прийматися за варіння. Якщо це зробити неправильно, то можна все зіпсувати. Уважно ознайомтеся з тим, що написано на їх упаковці.

На ній має бути вказано час варіння. Адже він різний для твердих та м’яких макаронних виробів. Також тривалість готування залежить від самого виду макарон. Якщо вони товсті, то й час варіння буде довшим. Є одне головне правило, якого необхідно дотримуватися – макарони краще не доварити, ніж переварити.

Рекомендується на 100 г сухих виробів брати 1 літр води. Солі у складі макаронів немає, тому її необхідно додавати. Перед тим, як відправити макарони в киплячу воду, їх потрібно підсолити.

4. Як зварити так, щоб вони не злиплися

Найголовніше – це варити макарони так, щоб була достатня кількість води. Вони не повинні злипатися. Тільки важливо їх постійно перемішувати, особливо це стосується спагеті. Щоб макарони не злиплися, під час варіння потрібно додати пару столових ложок олії. Тоді вони просто ідеально зваряться.

5. Чи потрібно після варіння промивати макарони

Насправді, у більшості ситуацій у цьому немає потреби. Але тут є виняток. Промити макарони необхідно лише в тому випадку, якщо ви використовуватимете їх для запікання.

Рекомендації та корисні поради

Коли ви солитимете воду, то не варто скупитися. Рекомендується навіть скуштувати її на смак, щоб вона була досить солоною. В іншому випадку смак макаронів буде дуже прісним. Той час варіння, що вказано на упаковці, необхідно скоротити рівно на одну хвилину.

Не варто зливати воду з макаронів, вона може стати в нагоді для приготування соусу.

Якщо ви не плануєте подавати макарони до столу відразу після приготування, не рекомендуємо використовувати вершкове масло. Найкраще додати оливкову олію.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...