Як “нетрадиційно” приготувати смачне сало

0
Як приготувати смачне сало
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найпростіше і найдешевше сало можна приготувати так, що пальчики оближеш. Страва виходить дешевша за сосиски і набагато смачніша за шашлик, а весь секрет у тому, щоб не солити сало, що зазвичай з ним роблять, а запекти в духовці.

Приготування

Для цього рецепту знадобиться: 1,5 кілограма сала з рясним м’ясним прошарком, чайна ложка сухого часнику, по щіпці перцю горошком, перцю чилі, чорного перцю та лаврового листя:

  • У ємність всипаємо всі приправи, сухий часник, подрібнений лавровий лист.
  • Сало нарізаємо великими шматками, натираємо рясно сумішшю приправ з усіх боків.
  • Можна зробити в м’якоті глибокі отвори тонким і гострим ножем і нашпінгувати сало часником, але тоді сухий часник додавати до спецій не потрібно.
  • Загортаємо шматки сала у фольгу блискучою стороною назовні або у звичайний папір для запікання. Врахуйте, що діаметр рулету має бути не більше 10 сантиметрів, інакше він у середині не пропечеться.
  • Випікаємо протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Коли сало запечеться, відразу не прибираємо фольгу, а даємо салу охолонути, щоб воно зберегло всі соки і жир, що витопився.

Приготовлене таким чином сало можна подавати як з гарніром як головну страву, так і як закуску. Смачно й у гарячому вигляді, й у холодному.

попередня статтяЯкі квіти небажано ставити у вазу разом
наступна статтяЯк доглядати помідори, щоб вони не тріскалися
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я