Продукти, які не можна їсти на голодний шлунок

Підпишись на нас:

Ти напевно в курсі, що свіжий сік не варто пити натщесерце. Але лише ним перелік небезпечних для шлунка продуктів не обмежується!

Дріжджі, що входять до складу булочок, дратують стінки шлунка і викликають підвищене газоутворення.

Солодощі

Потрапивши до шлунка, солодка їжа викликає викид інсуліну. Для підшлункової залози це як грім серед ясного неба: зі стану повного спокою потрібно перейти в режим аварійної роботи. Це може призвести до збоїв у роботі травної системи, а при тривалому зловживанні солодким натщесерце – до діабету.

Йогурт та інші кисломолочні продукти

Заради справедливості відзначимо, що особливої шкоди йогурт або кефір натще не принесуть, але… і користі теж. Соляна кислота, що знаходиться в шлунку, вбиває всі корисні бактерії, тому ця їжа перетворюється для організму просто на баласт.

Груші

Груба клітковина, на яку багаті груші будь-якого сорту, дуже гарна для кишечника, але для цього його потрібно «розігнати» іншою їжею. Тому як десерт груша – практично ідеальний вибір, а натщесерце вона дасть відчуття тяжкості в шлунку і може навіть пошкодити його слизову.

Помідори

Томати багаті на дубильну кислоту, яка при контакті з соляною (шлунковим соком) підвищує кислотність середовища настільки, що може призвести до виразки.

Банани

Багаті магнієм, банани дуже корисні для організму, але якщо ти почнеш свій день з бананового смузі або додаси банан у кашу, магній засвоиться занадто швидко, а для серцевого м’яза це зайва загроза.

Огірки та інші зелені овочі

Не варто починати день із салатів взагалі: у сирому вигляді овочі перетравлюються повільно, а якщо достатня кількість шлункового соку ще не виробилася — дуже повільно, і поки організм почне розщеплювати кислоти, що входять до складу овочів, вже створиться сприятлива ситуація для виникнення печії.

Глід

Компот або відвар глоду часто рекомендують при нестачі вітаміну С, і це цілком виправдано. Однак – не на голодний шлунок, кислотність підскочить до небезпечних значень.

Молоко та сир

Багаті білком продукти хороші лише у поєднанні з клітковиною. Інакше організм моментально розщепить протеїни на марні складові та утилізує.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...

Вся правда про банани: кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні...

Потрібна 1 крапля, щоб герань безперервно цвіла

Неправильний догляд за геранню призводить до того, що відома...

З чим краще їсти картоплю, щоб не погладшати: 7 продуктів

Страви з картоплі користуються величезною популярністю в українців.  Сам...

Ця каша найкраще виводить холестерин: працює не гірше за таблетки

Так і не змогла полюбити каші, якими нас усіх...

Помідори: 5 причин, чому їх варто їсти

Вони є багатим джерелом вітамінів та мінералів, необхідних для...