Як зберегти здоров’я нігтів на ногах: експерти розповіли про 3 головні хитрощі

Підпишись на нас:

У Мережі можна знайти безліч б’юті-лайфхаків від професіоналів – наприклад, ти напевно знаєш, що наносити тональний крем краще вологим спонжем, а маленька шпилька-краб, одягнена на подушечку пальця, допомагає нафарбувати ніготь, не забруднивши шкіру навколо нього.

Але як щодо методів, які допомагають зберегти здоров’я нігтів на ногах? Деякі з них можуть здатися дивними, але фахівці кажуть, що ці прийоми добре працюють. Використовуючи їх, ти мінімізуєш ризик заразитися грибком, лікувати який – довга і не найприємніша процедура.

Лайфхак перший: суші ноги… феном!

Звучить дивно, так? Одна річ — волосся, але стопи… Проте йдеться не про лак — користуватися феном радить лікар-ортопед Мартинчук Олександр. Причина, як пояснює медик, дуже проста: грибок росте у вологому середовищі — приберіть вологу, і це завадить розмножуватися грибкам.

За словами спеціаліста, коли куточки нігтів та проміжки між пальцями сохнуть самі по собі, то навіть після використання рушника на це йде 30 хвилин. Сушіння феном скорочує цей час до однієї хвилини – а це означає, що шансів вийти з ванни або душу у фітнес-центрі з грибком у тебе набагато менше.

Лайфхак другий: використовуй серветки

Спортивний ортопед із Нью-Йорка Лорі Вайзенфельд вважає, що «метод фена» має сенс: «Грибок любить темні, теплі та вологі місця, тому так важливо ретельно просушувати ділянки шкіри між пальцями». Однак Лорі чудово розуміє, що ти почуєш, якщо спробуєш використати для цього стаціонарний фен у роздягальні спортзалу.

Лікар Вайзенфельд радить інший спосіб позбавитися вологи — витирати ноги не рушником, а паперовими хустками або серветками, які краще вбирають вологу. До того ж використання одного рушника для всього тіла сприяє поширенню грибка, а серветку ти одразу викинеш.

Лайфхак третій: носи вільне взуття

Експерти з Американської ортопедичної медичної асоціації вважають, що краще не лікувати грибок стопи, а профілактувати його. На думку фахівців, найголовніше для цього – не носити постійно занадто тісне взуття, щоб забезпечити приплив повітря до пальців.

Як зрозуміти, що ти підчепила грибок?

За словами доктора Рота, один із перших симптомів мікозу – невеликі білі плями на нігтях. “Вони, а також будь-які зміни кольору, товщини або форми нігтя можуть бути ознаками, що ви маєте справу з грибком”, – каже вона. Експертка радить звернутися до лікарні та здати аналізи, щоб переконатися в цьому, а також ніколи не займатися самолікуванням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...