...
ГоловнаКулінаріяІдеально прозорий бульйон на холодець: кулінарні поради

Ідеально прозорий бульйон на холодець: кулінарні поради

Підпишіться на нас:

Приготувати холодець так, що був смачний, прозорий, ароматний і щоб загустів добре, не так легко. Досвідчені господині знають поради для приготування ідеального холодцю.

Подробиці

Краще, щоб м’ясо для холодцю буде не заморожене, а свіже, навіть краще – парне.

Варити м’ясо треба у великій посудині, при цьому постійно забирати піну шумівкою. Каструлю для холодцю не потрібно сильно набивати м’ясом. Вода повинна повністю покривати м’ясо.

Ідеальний час варіння від 5 до 10 годин на маленькому вогні.

Для золотого відтінку, якщо нема домашньої курки, то додавайте цибулину з одним шаром шкарлупи, а також морквину. Цибулю потім викиньте, а моркву можна використати для декору.

Для того, щоб готовий холодець не покрився шаром жиру, його потрібно попередньо зняти. Зручно це робити широкою плоскою ложкою. Також можна охолодити бульйон і зняти вже твердий жир ложкою.

Солити треба холодець тільки наприкінці варіння. Якщо посолити на початку або навіть всередині, то сіль перешкодить желюванню бульйону. Кидати солі в холодець необхідно дещо більше, ніж звичайний бульйон, бо після застигання він буде несмачним.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...