7 причин, з яких ти можеш погано пахнути і не помічати цього

0
7 причин, з яких ти можеш погано пахнути і не помічати цього
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Неприємні запахи, що виділяються тілом людини — не найкраща тема для компанії ввічливих людей. Але ж ми всі тут друзі, правда?

Тож не затискай ніс — ця інформація може тобі стати в нагоді! Отож може змінити твій запах.

Одяг із синтетики

Як встановили вчені, мікроорганізми набагато активніше розмножуються на синтетичних волокнах, а ще молекули поту легко залишають такі тканини. Інша річ — бавовна: колонії бактерій на ньому ростуть повільно, а мікроскопічні краплі «заплутуються» у матеріалі, а не вирушають подорожувати в повітря.

Гостра їжа

По-перше, її частинки можуть залишатися на язиці та зубах. По-друге, часник та цибуля під час перетравлення виробляють сіроподібні хімічні сполуки, які виходять через шкіру з потом, змінюючи його запах.

Хрестоцвітні овочі

Кольорова та білокачанна капуста, броколі та бруква, а також їхні родичі дають такий самий ефект, як цибуля та часник. Однак це не привід відмовлятися від хрестоцвітих овочів: щоб нейтралізувати «пахучий» ефект, зваріть їх у воді, додавши дрібку солі.

Занадто велика кількість м’яса

Вчені провели дослідження: змусили 17 чоловіків носити ватяні диски під пахвами протягом 24 годин, причому половині піддослідних збільшили кількість м’яса в раціоні. Потім група з 30 жінок оцінила запах кожного чоловіка, і аромат тих, хто їв менше м’яса, дівчата визнали «значно привабливішим, приємнішим і менш інтенсивним», ніж зразки запахів м’ясоїдів.

Стрес

Не всі види поту однакові. Екрінні потові залози покривають більшу частину тіла і виділяють рідину, яка охолоджує нас, коли нам спекотно. А ось апокринові залози, розташовані в паху та під пахвами, активізуються, коли ти відчуваєш стрес, і виробляють піт, в якому більше жирів та білків, що робить його чудовим середовищем для розмноження бактерій, які є джерелом неприємного запаху.

Захворювання фолікулів та волосся

Іноді бактеріальна інфекція вражає волосяні фолікули та волосся: групу таких захворювань об’єднали під загальною назвою «трихомікоз». Один із симптомів трихомікоз – посилення запаху тіла, а вилікувати його можна, лише звернувшись до лікаря: тобі поставлять точний діагноз і призначать мазь із антибіотиком.

Апное уві сні

Апное уві сні – припинення легеневої вентиляції 20-30 секунд – може викликати неприємний запах з рота. Це відбувається тому, що людина, яка страждає на апное уві сні, ночами часто дихає через рот, що призводить до розмноження бактерій на слизовій оболонці.

попередня статтяЯк приготувати ідеальне какао зі смаком солоного арахісу
наступна статтяЩо робити зі шкарлупами від горіхів, щоб не викидати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я