...

5 продуктів, які можна завжди їсти на ніч, без шкоди для фігури

Підпишіться на нас:

Хочеш їсти перед сном, та ще й худнути? Це цілком можливо! Головне — вибрати правильні продукти, які прискорюють обмін речовин, насичують організм корисними нутрієнтами та спалюють жир.

Їсти перед сном — не дуже корисно, причому не лише для метаболізму, а й для здоров’я шлунково-кишкового тракту. Але будемо чесні: позбутися тяги перекусити в пізній час практично неможливо. І куди краще з’їсти «правильні» продукти, а не чергову порцію солодощів або снеків, які забезпечать ранкове збільшення у вазі, набряклість і можливі порушення травлення.

Ці продукти очолюють дозволений список дієтологів для споживання в пізній час: їх можна їсти без зазріння совісті приблизно за 40 хвилин – 1 годину до сну.

Головне — знати міру в усьому і не об’їдатися до втрати пульсу. І обов’язково орієнтуватися на свої відчуття та рекомендації лікаря, якщо у тебе є захворювання шлунково-кишкового тракту.

Яйця

Відмінний білковий перекус, який несе лише користь. Головне – вибрати правильну форму. Смажена яєчня не обіцяє нічого корисного перед сном. А ось зварені яйця, та ще й з невеликим шматочком нежирного сиру — саме те!

Кислий сир

Вибирай легші варіанти зі зниженим відсотком жирності – від 2 до 5%. Знежирений сир краще не їсти, адже в ньому знижено вміст корисних вітамінів та мікроелементів.

Ківі

По-перше, ківі містить серотонін – “гормон щастя”, який впливає на вироблення мелатоніну і допомагає налагодити сон. До того ж плоди ківі – рекордсмени за вмістом клітковини. Завдяки такому перекусу перед сном ти зможеш позбутися проблеми із запорами та покращити обмін речовин.

Авокадо

Як і ківі, авокадо містить ударну дозу клітковини. А ще корисні жири, які не відкладаються в проблемних зонах, швидко засвоюються і, навпаки, сприяють розщепленню інших спожитих жирів. До того ж авокадо дуже ситний. Ідеальний варіант для тих, кого мучить голод перед сном!

Ягоди

Якщо вночі тобі хочеться солоденького, замінюй фантазії про торти та шоколадки ягідними смузі. Ну, або йогуртом або сиром, щедро приправленим ягодами. Це корисно не лише для фігури, але й для сну, адже більшість ягід є природними джерелами «гормону сну» мелатоніну. Головне — вибирати ягоди зі зниженим вмістом цукрів: наприклад, вишню, полуницю, чорницю чи смородину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я