...

Як зробити землю на грядках рихлою та м’якою

Підпишіться на нас:

Якщо не займатися перекопуванням та доглядом за ґрунтом, нічого доброго можна не чекати. Він з часом стане твердий. Може з’явитися кірка. Про вирощування рослин в такому випадку мова не йде. Особливо, якщо ви хочете мати врожай. Потрібно щось робити, щоб такого не було.

Подробиці

Основна причина, чому земля на ділянці стає твердою, полягає в дефіциті органіки. Після зими та суттєвих опадів вона стає важкою.

В такому випадку найкраще, що ви можете зробити, — внести пісок. Але в його складі не повинно бути глини. Пропорція становить 1 відро на 1 кв.м. Якщо немає піску, тоді потрібен торф або тирса.

Потрібно зробити перекопування ґрунту разом з гноєм або компостом. Роблять це восени на зиму. Ці добавки покращать стан ґрунту та якість складу.

Не ігноруйте сидерати. Хороші результати дадуть гірчиця та фацелія. Засівайте ним город двічі на рік. Коли рослини піднімуться на висоту 10 см, тоді їх треба скосити та перекопати з землею.

Не забувайте, що рихлити землю потрібно періодично протягом сезону. Тільки це дасть можливість підтримувати її в потрібному стані.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я