Як доглядати за петунією, щоб насолоджуватися пишним цвітінням до заморозків

0
Як доглядати за петунією, щоб насолоджуватися пишним цвітінням до заморозків
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Петунія – невибагливий та ефектний однорічник. Його рідко використовують як кімнатну рослину: у квартирі часто занадто сухе і спекотне повітря, а також мало сонячного світла. А ось на балконі та на вулиці простіше створити сприятливі умови для зростання та розвитку рослини. При регулярному поливі та підживленнях квіти цвістимуть аж до самих заморозків.

Регулярно підгодовуйте петунію

Петунія досить ненажерлива і добре реагує на внесення добрив. Без регулярних підкормок буде складно добитися цвітіння і пишності куща. Оптимальний варіант – щотижня підгодовувати петунію комплексним мінеральним добривом з рівномірним розподілом азоту, фосфору та калію – наприклад, 20:20:20.

Можна чергувати кореневі та позакореневі підживлення. Один тиждень вносите добриво у вологий ґрунт, щоб не спалити коріння. А через 7 днів обприскуйте по листу у вечірній час, щоб сонячне світло не спровокувало опік листя.

Правильно доглядайте квіти

Поливати дорослу петунію потрібно так само, як і розсаду, – у міру підсихання ґрунту. При вирощуванні в підвісних кашпо в спеку це, швидше за все, доведеться робити щодня. До речі, намагайтеся розміщувати їх на сонці, щоб забезпечити рослинам достатньо освітлення.

А ось про боротьбу з бур’янами можна не турбуватися: пишні кущі петунії просто не дають шансу повноцінно розвиватися.

Підстригайте петунію

За допомогою стрижки можна надати рослині потрібну форму, якщо вкорочувати пагони, що надто витяглися. Від цієї процедури петунія кущитиметься і випускатиме більше бутонів. Також намагайтеся видаляти квітки, що відцвіли. Це потрібно для того, щоб рослина не витрачала сили на дозрівання насіння. А якщо в середині літа зрізати всі старі пагони по контуру горщика, петунія швидко наростить свіжу зелену масу і радуватиме яскравим цвітінням аж до осінніх заморозків.

попередня статтяЯк виростити смачний аґрус: ділимося “секретами”
наступна статтяШвидкий сирний крем на сніданок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я