...

Як швидко і просто спекти бісквітний торт

Підпишіться на нас:

Бісквітний торт ідеально підійде в тому випадку, якщо у вас збираються гості. Його можна швидко приготувати з простих продуктів. Це десерт, який сподобається всім. Рецептів бісквітних тортів безліч, розглянемо один із найпростіших варіантів.
Отже.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (перший чи вищий сорт) – 130 грамів
  • яйця курячі – 3 штуки
  • свіже молоко – 80 мл
  • цукор  – 100 грамів
  • соняшникова олія – 50 мл
  • сіль – щіпка
  • цукор з ваніліном – 1 чайна ложка
  • розпушувач для тіста – маленький пакетик (1,5 чайні ложки)

Інгредієнти для приготування крему:

  • згущене молоко (без рослинних жирів) – 100 грамів
  • цукрова пудра (без ваніліну) – 100 грамів
  • вершкове масло (72,5% жирності) – 300 грамів
  • кисломолочний сир пресований – 400 грамів

Приготування:

  1. Почнемо з готування бісквіту. Борошно просіюємо через сито в глибоку миску (об’ємом не менше 3-х літрів). Ця процедура збагатить продукт киснем, корж з такого борошна вийде пишним і м’яким. Додаємо цукор (80 грамів), сіль та розпушувач для тіста.
  2. Яйця добре промиваємо у проточній воді, відокремлюємо білки від жовтків – розкладаємо в окремий посуд. Білки з цукром (20 грамів) збиваємо міксером на високій швидкості доти, доки не утворюється біла маса, щільна по консистенції.
  3. Важливо пам’ятати – пишний та смачний бісквіт виходить лише за умови, що білкова маса була правильно підготовлена.
  4. Яєчні жовтки з’єднуємо з олією (обов’язково беремо рафіновану), молоком – збиваємо інгредієнти міксером на максимальній швидкості. З’єднуємо жовтки із сухими продуктами – перемішуємо.
  5. В останній момент додаємо збиті білки, добре перемішуємо. На цьому закінчується процес приготування бісквітного тіста.
  6. Основу для бісквіту виливаємо в роз’ємну форму – обов’язково на дно кладемо папір для випікання або змащуємо форму вершковим маслом. Для такої кількості продуктів потрібно брати форму діаметром близько 20 см.
  7. Розігріваємо духову шафу до середньої температури (160 градусів), випікаємо близько 50 хвилин. Плануючи виймати бісквіт з печі, обов’язково перевіряємо його на готовність – протикаємо корж у середині. Якщо він не пропікся, то на зубочистці залишаться сліди вологого тіста.
  8. Даємо постояти бісквіту 5 хвилин у вимкненій духовці зі злегка прочиненими дверцятами, після чого форму ставимо на стіл у перевернутому вигляді, остуджуємо.
  9. Поки корж гарячий, готуємо дуже смачний крем для торта. Заздалегідь прогріваємо продукти до кімнатної температури (сир, масло, згущене молоко). Викладаємо вершкове масло (маленькими шматочками) в об’ємний посуд, додаємо цукрову пудру – збиваємо міксером.
  10. Маса значно збільшилася в обсязі, побіліла, стала гладкою і повітряною – це говорить про те, що настав час закінчувати збивати крем. В окремій мисці збиваємо згущене молоко з сиром і з’єднуємо з масою з вершкового масла, розмішуємо лопаткою. У нас вийде дуже ситний та смачний крем із сиру.
  11. Бісквіт розрізаємо вздовж за допомогою гострого ножа – має вийти 3 коржі. Потім коржики викладаємо на плоску тарілку, змащуючи по черзі підготовленим кремом.
  12. Кондитерською лопаткою наносимо крем на верх і боки заготовки, що залишився. Останній корж посипаємо крихтою або тертим шоколадом. Ставимо в холодильник.
  13. Готовий торт стане смачним і дуже ніжним. Нарізаємо його порціями та подаємо до столу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я