...
ГоловнаКулінарія5 рецептів швидких та простих страв з картоплі

5 рецептів швидких та простих страв з картоплі

Підпишіться на нас:

Картоплю полюбляють всі, а люди старшого покоління  доволі вміло готують безліч страв з неї.

Зі звичайної картоплі можуть вийти напрочуд смачні страви, якщо застосувати трохи бажання та фантазії.

Подробиці

Рецепти, які ми вам пропонуємо, засновані на картопляній масі, яка готується наступним чином: очищену картоплю варити як для картопляного пюре і, зливши воду, дати 1-2 хвилини постояти без кришки, щоб вона трохи підсохла, а потім протерти або розім’яти як для пюре.

1.Котлети картопляні

У картопляну масу додати сире яйце і відразу сформувати котлети. Запанірувати (обваляти) у борошні або сухарях.

Котлети в борошні потрібно відразу смажити на рослинній олії, а котлети в сухарях якийсь час можна зберігати необсмаженими.

Подаються вони гарячими зі сметаною. Котлети будуть набагато смачнішими і ароматнішими, якщо додати дрібно порізану і смажену цибулю або часник.

2.Зрази картопляні

У картопляну масу додайте яйця. Візьміть шматок поліетилену (можна звичайний пакетик), розправивши його на столі, змочіть зверху водою (щоб картопля не чіплялася до пакета), викладіть на нього невелику кількість картоплі грам 70-90 у вигляді коржика.

На середину викладіть фарш та краї коржа загорніть, притримуючи поліетилен за краї.

Надайте згорнутому з фаршем коржику форму прямокутника, запаніруйте у сухарях чи борошні, підсмажте з обох боків. Зрази подаються гарячими зі сметаною, сметанним соусом чи іншим соусом до смаку.

Примітка: замість фаршу може бути, наприклад, сир із шинкою, порізана шинка, відварені або смажені гриби зі смаженою цибулею, порізані варені яйця з часником.

3.Рулет картопляний

Готується аналогічно картопляним зразам, тільки корж значно більший: 500-800 грамів. Фарш розкладається по всій довжині коржика, а згорнутий рулет не панірується, а прямо з поліетилену перекладається на лист, змащений жиром.

Верх рулету потрібно змастити яйцем з молоком, посипати сухарями і запекти. Приготовлений рулет наріжте на порції і полийте сметанним або грибним соусом в залежності від начинки рулету.

4.Оладки картопляні

Ця страва готується із сирої картоплі.

Спосіб приготування: сиру картоплю швидко (поки не потемніла) натерти на дрібній або середній тертці, викласти в миску або каструльку, додати дріжджі, розведені в теплій воді або молоці (не використовуйте дріжджі сухі), посолити, додати яйце і борошно.

Все перемішати та залишити на деякий час. Випікати на заздалегідь розігрітій сковороді з олією. Подати гарячими зі сметаною.

5.Деруни з часником та кефіром

На 2 порції знадобиться: 2-3 великі сирі очищені картоплини, столова ложка борошна або манки, 2-3 зубчики часнику, 1/4 частина склянки кефіру, сіль за смаком. Можна за бажанням додати цукор, але небагато, а також приправи із трав.

Спосіб приготування наступний: картоплю натерти на середній тертці, додати трохи борошна або манки для в’язкості, сіль, часник (дрібно нарізаний), спеції за бажанням.

Все перемішати, ложкою викласти на заздалегідь прогріту з олією сковороду. Посмажити до світло-коричневої скоринки, викласти на тарілку, зверху покласти ложку сметани. Все!

Смачного.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...