...

Сім кулінарних порад, які зроблять запечений гарбуз по-королівськи смачним

Підпишіться на нас:

З гарбуза можна приготувати цілий ряд смачних страв. Але мова сьогодні буде не про оладки, пироги та супи. Запечений гарбуз — найпростіше, що можна з ним зробити. А щоб він був смачним, в нас є 7 кулінарних порад.

Правильна нарізка

Найкраще гарбуз пропікається, коли він нарізаний на середні шматочки. Вони повинні бути не великі, товсті чи тонкі. Оптимальний розмір — завтовшки 2 см.

Не використовуйте сіль

При запіканні краще не використовувати сіль. З нею може здаватися смачніше, але вона здатна гарбуз суттєво висушити. Краще посоліть наприкінці.

Що треба знати про цукор

Так, гарбуз дуже добре поєднується з цукром. Карамельна скоринка — ось що ви отримаєте, якщо злегка посипати його на поверхню перед запіканням.

Про прянощі

Використовуйте спеції: чилі, куркуму, карі, паприку, розмарин, мускатний горіх. Вони тільки покращать гарбуз при запіканні та зроблять його ароматним та дійсно смачним.

Вершкове масло

Заморозьте трохи масло в морозилці, а потім натріть зверху на гарбуз. Воно зробить його ніжнішим на смак, а ще додасть приємного вершкового смаку.

Температура

Гарбуз запікають при температурі 170 градусів протягом 20 хвилин. Потім її рекомендується підняти до 190 градусів, щоб довести до готовності.

Фольга

Гарбуз буде готуватися якісніше та швидше, якщо на перших 20 хвилин його прикрити фольгою. Потім відкрийте та завершуйте готування у відкритому стані.

З цими порадами гарбуз стане неймовірно смачним та бажаним доповненням на гарнір до різних страв. Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я